lauantai 22. elokuuta 2015

Uimassa hellepäivänä

Miten ihanaa olikaan mennä uimaan helteisen työpäivän jälkeen! Töissä oli hikistä ja kuumaa, olo oli nuutunut. Järvessä kaikki huuhtoutui pois ja virkistyin. Ei haittaa, vaikka kesäkelit alkoivat vasta loman loputtua, uiminen maittaa nytkin.
Olin nähnyt Hepsin blogissa kivat pannulaput, joiden nimi oli vielä Tyyne. Erikoinen virkkauspinta ja erikoinen tekniikka kiinnittivät huomioni. Ihastuin ja oli pakko käydä heti virkkaamaan. Hepsi sattui käymään samoihin aikoihin meillä ja neuvoi pannulapun toisen vaiheen virkkaamisen - kiitos Hepsi!
Tyyne oli miun mummoni nimi.Tyyne-mummo kuoli, kun olin 11-vuotias, enkä muista hänestä paljoakaan. Hän oli Karjalan evakko, nauravainen ja iloinen, aina kiireinen. En tiedä, tekikö hän käsitöitä muuten kuin pakon edestä. Lapsuudenkodissani on hänen rukkinsa, mutta itse en nähnyt hänen koskaan kehräävän.
Olisin halunnut virkata patalapuista railakkaan väriset, vaikka oranssi-vihreät, mutten löytänyt sopivia lankoja, enkä malttanut odottaa nettikauppojen paketteja. Tuo keltainen patalappu edustaa toivomaani railakkuutta.
Tyyne-patalappujen ohje löytyy täältä. Omien Tyyne-patalappujen tiedot olen kirjannut Ravelryyn.


3 kommenttia:

 1. Kivoja tuli siunkin Tyyneistäsi, tykkään väreistä!
  Ihanaa on, kun kesä tuli viimeinkin. Välitunteja on kiva valvoa, kun on lämmin eikä sada. ;)

  VastaaPoista
 2. Nättejä patalappuja, tuota ohjetta pitää joskus ajan kanssa katsoa :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja lappuja! Ajattelin samaa kuin edellä kommentoija, että ohjetta pitää tutkia rauhassa.

  VastaaPoista