keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Vuoden lyhyin päivä

Ankeudesta ja kaamoksesta pääsee hyvin eroon menemällä metsään. Me menimme vuoden lyhyimpänä päivänä Valkmusan kansallispuistoon. Näin lyhyiden päivien aikana siellä on sopivan pituisia polkuja. Vaikka Valkmusa on suosittu päiväretkikohde, saimme patikoida kaikessa rauhassa. Autiotupa tarjosi hyvän evästelypaikan ja siellä oli myös oiva paikka valokuvaukselle.
Olen syksyn mittaan neuloskellut lapasia. Viime talvena hukkasin useamman lapasparin, joten nyt on pitänyt täydentää varastoja. Lapaset ovat myös hyviä lahjoja. Oikeastaan kaikista eniten tykkään lapasten neulomisesta. Lapasten pitää myös olla kirjoneuletta tai huovutettuja, sillä muuten ne eivät lämmitä.
 Näihin lapasiin ostin langat Wienin reissullani lankakaupasta. Shilasdairin lanka on ihanaa ja upean värisiä. Ostin langat tarkoituksenani neuloa niistä lapaset, mutta lanka oli niin ihanaa, että rupesin miettimään huivin neulomista. En kuitenkaan löytänyt mieluista mallia, joten palasin alkuperäiseen suunnitelmaani lapasista. Ohjeen löysin Anna-Karoliina Tetrin Perinteisistä lapasista.  Onneksi lankaa on sen verran jäljellä, että saan neulottua toisetkin lapaset.

Pingviini-lapaset ovat Ravelryn Lapasryhmän marraskuun mysteerimalli. Näitä oli todella mukavaa neuloa, sillä joka vihjeessä tuli jotain uutta. Neuloin lapasia yhtaikaa, sen vuoksi on kummallista, että toisesta lapasesta tuli pienemmät. Huomasin tämän vasta, kun viimeistelyvaiheessa kastelin lapaset ja laitoin ne pyyhkeen päälle vierekkäin kuivumaan. En keksi muuta syytä kuin sen, että neuloin toiset lapaset bambuisilla puikoilla ja toiset ruusupuisilla.
Netissä on ollut useampia neuleaiheisia joulukalentereita. Olenkin neulomassa kaksia joulukalenterisukkia (niistä enemmän myöhemmin), joten joulukalenterilapasia oli myös pakko aloittaa neulomaan. Alku olikin kiva, mutta niin kuin jo sanoin, lapasten on oltava joko huovutetut tai kirjoneuletta. Näiden ohje ei ollutkaan, joten päädyin hylkäämään joulukalenterin ja keksimään kuvion itse. Koska yhdessä joulukalenterissa on paljon kirjoneuletta, neuloin näihin lapasiin yksinkertaista kuviota.

Kaamoksen lyhyt päivä päättyy jo iltapäivällä. Suon yllä taivas on hennon vaaleanpunainen, melkein saman värinen kuin Tähtilapasteni kuvioväri. kaunista voi olla tähänkin aikaan vuodesta, vaikka kyllä olisi mukavampaa, jos olisi lunta.

7 kommenttia:

 1. Hieno suomaisema.
  Mä neulon nyt lapasia Vottebokasta. Niissä on tuollainen vino kärki kuin sun lapasissa. Mutta mulla jää löysäksi kavennusten kohdalta. Onko sulla siihen jokin kikka miten kärjestä saisi "reiättömän"? En ole koskaan saanut hyvää 'kolmiokärkeä' lapasiin enkä sukkiin, siispä aina teen sädekavennuksen.
  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä sivusta huutelen, että kiristä se toinen silmukka kavennuksen jälkeen kireämmäksi. Auttaisikohan tämä?

   Poista
 2. Kauniita neuleita.
  Hyvää joulua sinulle.

  VastaaPoista
 3. Rauhallisia joulunpyhiä!
  Miten jotkut ehtivät neulomaan useampia joulukalenterijuttuja kun mulla teki tiukkaa yksien sukkien kanssa. Piti jättää kesken kahden viimepäivän osalta kun yritän saada tyttöni Dither-sukkia valmiiksi. Eipä taida onnistua huomiseksi kun aina jämähdän tähän koneelle.

  VastaaPoista
 4. Upeita lapasia ja Hyvää Tapania!

  VastaaPoista
 5. Hei! Kauniita lapasia olet neulonut. Hyvää tulevaa vuotta 2016!

  VastaaPoista