sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Uusi vuosi Liesjärvellä

Vietimme uuden vuoden aattoa Liesjärven kansallispuistossa patikoiden. Paikka oli meille uusi ja ihastuimme heti. Siellä oli vanhaa metsää, kulttuurimaisemaa, kauniita järviä ja ihastuttava vanha metsänvartijan torppa. Siellä oli hyvä kuvata joulukalenterisukat.
Missä neuloimme kerran -blogin Neulisti ja Vyyhti järjestivät jo kolmannen (?) kerran jämälankavillasukkajoulukalenterin. Tämä on oiva tapa saada kulutettua jämälankoja järkevään neuleeseen. Vihjeet olivat hauskoja. Aamulla piti aina ensimmäiseksi "avata päivän luukku" ja katsoa vihje, että ehtisi päivän mittaan miettiä, mitä lankaa käyttäisi päivän raitaan.
Osallistuin myös toiseen joulukalenterineulontaan, jossa vihjeissä oli kirjoneuletta. Käytin niitä näiden sukkien varsien kuviointiin.
Tykkään sukistani todella paljon. Ainut, mikä hiukan harmittaa on se, että innoissani neuloessani en muistanut lisätä varsiin silmukoita (sukat neulottiin varpaista lähtien), joten varret jäivät hiukan tiukoiksi. Kuviointi tulisi kauniimmin näkyviin, jos varsi ei olisi niin tiukka.
 Facebookin ryhmässä neulottiin joulukalenterisukkina kirjoneuletta. Alkupeäisessä ohjeessa lankana oli kaiketi Novitan Seitsemän veljestä, mutta halusin kestävämmät sukat ohuesta langasta, joten käytin Hot socksia ja Jawohl Magicia. Jätin osan vihjeistä käyttämättä, koska oli muita kiireitä, mutta kivat sukat sain neulottua.
Jämälankasukat pidän itselläni, mutta nämä punavalkoiset menevät ehkä lahjakoppaan. Sukkien tarkemmat tiedot löytyvät täältä ja täältä
 4 kommenttia:

 1. Kivoja jämälankasukkia on näkynyt monet, nämäkin. Ilmeisen hyvä ja paljon osallistuttu idea.
  Punavalkeat on tosi kauniit.
  Upea vanhaa hirttä kuvissasi. Varmaan olen jo aiemminkin kirjoittanut, että sun retkistä on kiva lukea ja vähän kateellisena tuollaisista yks kaks pyrähdyksistä milloin mihinkin kauniiseen maisemaan ja nuotiopaikalle.

  VastaaPoista
 2. Nättejä sukkia ovat molemmat, mutta punavalkoiset ovat suosikki.

  VastaaPoista
 3. Molemmat sukat ovat omalla tavallaan kauniita! Punavalkoiset on upeaa kirjoneuletta ja kirjavat sukat ovat vaan niin ihanat!

  VastaaPoista
 4. Ekat sukat on kuin Peppi Pitkätossun jalasta:), toiset ah, niin ihanat. Hienot kuvauspaikat olet löytänyt.

  VastaaPoista