lauantai 20. tammikuuta 2018

Lankakaupoissa

On niin mukavaa käydä lankakupoissa ulkomailla! (Tässä tapauksessa siis Kanadassa, Etelä-Ontariossa.) Mie olin etukäteen tutkinut Ravelryn kautta, missä sijaitsevat lähimmät lankakaupat. Ne olivat muutenkin mukavilla alueilla, joten Mieskin viihtyi.

Ensimmäinen lankalauppa oli Yarn Bird, joka sijaitsee idyllisessä Eloran pikkukaupungissa. Tämä kauppa oli pienoinen pettymys, sillä muistelin, että kun kävin täällä joskus aikaisemmin (ehkä noin 25 vuotta sitten), siellä oli valtavasti upean värisiä käsinvärjättyjä lankoja. Nyt ei ollut. Jälkeenpäin ajateltuna miksi olisikaan pitänyt. Kaikkihan muuttuu. Siitä huolimatta kaupasta löytyi kivoja nappeja, silmukkamerkkejä, hyvät sukkapuikot ja kaunista lankaa. Miksi ihmeessä siis valitan?
 Kun käymme Kanadassa, käymme aina St. Jacob's -nimisessa pikkukaupungissa ja erityisesti sen maalaistorilla. Siellä on aiemmin ollut hyvä lankakauppa toisessa kerroksessa. Sitä ei ollut. Sen sijaan löysin sieltä innokkaan neulojan, joka piti pientä alpakkaputiikkia. Juttelimme pitkään, mutten ostanut mitään, sillä tämä nimenomainen alpakkalanka arveluttaa minnuu (huonoja aiempia kokemuksia). 

Torilla on useampia rakennuksia ja yhdessä niistä oli pieni lankakauppa, The Knit House. Siellä oli paljon muovia, paksuja villalankoja, pätkäraidoittuvia sukkalankoja, mutta löytyihän sieltä muutama kerä ja vyyhti kaunista sukkalankakin.
Lankakaupan lähellä oli Quilted Heirlooms, jossa myytiin mm. tilkkupeittoja ja niihin tarvikkeita. Ostin kankaita ja yhden tarvikepakkauksen pieneen tilkkutyöhön. Miehän en juurikaan ompele, mutta haaveilla aina voi ja voi myös varautua siihen, että pian sitä innostuu ja osaa tehdä upeita tilkkutöitä.

0
Viimeinen vierailupaikka olisikin sitten neulojan taivas. Olisin voinut olla siellä ikuisuuden hypistelemässä toinen toistaan ihanampia lankoja. Harmittelin sitä, etten mennyt tänne aiemmin, sillä se oli lähellä ja olisin halunnut ostaa sieltä enemmänkin lankoja, mutta kun olin jo tuhlaillut noissa kahdessa ylemmässä kaupassa. Täältä ostin SweetGeorgia Yarnsin sukkalankaa, paikallista käsinvärjättyä lankaa ja Cascade Yarnsin lankaa lapasiin. Tosin kotona tajusin, että siinä huumassa en hoksannut, että piirongin laatikossa on jo 1 iso vyyhti samaa väriä yhtä Cascade-lankaa. Jäin kuolaamaan SweetGeorgia Yarnsin ihanaa lankapakkausta, mutta niin jo sanoin lankaa oli jo ostettu.
Lopuksi vielä yhteiskuvat hankinnoistani:


5 kommenttia:

 1. Ulkomailla on kiva aina vierailla lankakaupoissa. Mukavia kauppoja löysitkin ja lopulta sen lankataivaankin. :) Mukava reissu varmasti muutenkin!

  VastaaPoista
 2. Hyvät ostokset. Just noin käy, että on jo ostanut kaikenlaista kun sitt vikaks osuu kohdalle joku aarre. Noh, sait kuitenkin monta hyvää lankaa, ja tuo tilkkutyöpakkaus vaikuttaa mielenkiintoiselta.
  Linkki 'lankapakkausta' ei vie minnekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin jo sivuilla katsomassa, herrrkullisia lankoja. Hintavia kyllä ne pakkaukset.

   Poista
 3. Kiitos, kun kerroit. Korjasin linkin.

  VastaaPoista
 4. Ai että! Kadehdittavan ihania ostoksia!

  VastaaPoista