torstai 28. kesäkuuta 2018

Tumput naapurissa


Olin ihaillut Laineessa olleita Syyskukkia-lapasia. Olisi ihanaa neuloa ne, mutta miusta lämpimissä lapasissa täytyy olla kirjoneuletta tai niiden pitää olla huovutetut. Pähkäilin ja pähkäilin, kunnes eräässä Ravelryn keskustelussa joku sanoi, että voihan Syyskukkien alle laittaa toiset lapaset. Miksen mie ollut tätä tajunnut, vaikka itsekin käytän usein kaksia lapasia?!?

Taito-lehdestä löytyi kiva lapasmalli, Basket Case Mittens, joka oli suunniiteltu käsinvärjätyille langoille. Malli oli juuri sopiva aluslapasiin ja kun piirongin kätköistä löytyi Handun värjäämä sukkalankku, oli asia selvä. Lapaset puikoille nopeasti.

Syyskukkia lapaset eivät valmistuneet yhtä joutuisasti, sillä jouduin muokkaamaan ohjetta. Neuloin ensimmäistä lapasta kämmeneen saakka kun tajusin, että niistä oli tulossa auttamattomasti liian suuret. Purin ja vaihdoin pienemmät puikot. Ei auttanut. Purin uudelleen ja loin vähemmän silmukoita. Jätin kuvion reunoista muutaman silmukan pois. Nyt lapasista tuli sopivan kokoiset.

Lapaset pääsivät mukaan Pietariin, jossa vierailin ystäväni kanssa kesäloman alussa. Sopiva kuvauspaikka löytyi erään kirkon aitaa vasten. Ystäväni toimi myös mannekiinina - kiitos!
Tässä vielä linkit lapasten tietoihin: Basket Case Mittens, Syyskukkia

3 kommenttia:

  1. Kylläpä nuo Syyskukkia -lapaset ovat kauniit! <3 Hyvä tietää, että ne ovat isot, ja että niiden alle saa mahtumaan toiset lapaset. Itsekin olen ajatellut (myös täällä blogissasi keväällä), että aluslapaset voisivat olla hyvät Syyskukkien alla. Ehdin unohtaa tuon ihanan mallin, mutta taidanpa tikutella nuo syksyksi! Minulla on tiukka käsiala, joten voi olla, että saisin käsiini juuri sopivat lapaset ilman, että joutuisin ottamaan suuremmat puikot käyttöön, kuten yleensä joudun tekemään.
    Kauniit ovat myös toiset lapasesi, ja ihanan syksyiset väreiltään. <3
    Sari

    VastaaPoista
  2. Kauniita ovat molemmat lapaset! Aluslapasia minäkin usein käytän, milloin nyt lapasia yleensäkin tarvitsen.

    VastaaPoista