sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Jälleen lapasia

Kun pääsee erämaahan talvella, voi nauttia täydellisestä hiljaisuudesta. Lumiset puut ovat lumoavan kauniita. Kaukaa alkaa kuulua kosken kohinaa, kohta päästään istumaan nuotion ääreen evästauolle. Juuri ennen laavua, huomaan polun ylitse menevät suden jäljet. Ihana erämaa!
Ennen joulua innostuin jouluisista mysteerineulonnoista, joissa tehtiin lapasia.  Minnuu kiehtoo nähdä, miten kirjoneule muotoutuu ja miten värit sointuvat yhteen. Mysteerineulontoja oli välillä jo liikaakin, mutten pystynyt vastustamaan niiden kutsua. Ja sainhan mie kaikki valmiiksi joulukuussa. Winter Surprise Mittens-MKAL neulottiin onneksi jo marraskuussa. Olin saanut syyslomalla ystävältäni Virtain Villan villalankapaketin, joka oli värjätty kasviväreillä. Se oli juuri sopivaa kirjoneuleeseen. Jonkin verran jouduin käyttämään kesällä ostamaani venäläistä lankaa, sillä Virtain villa loppui kesken. Lapasia oli mukavaa neuloa, sillä jokainen mysteerin vihje oli erilainen. Näistä lapasista tuli miulle liian isot, muttei se haittaa. Ne menevät lahjalaatikkoon.

Suositun Skeindeer Knitsin  joulumysteerilapasiin käytin toiselta ystävältä saamiani virolaisia lankoja. Näissä lapasissa tykkään kämmenpuolesta ja ranteista. Lumiosa oli hankala, sillä siihen tuli pitkiä langanjuoksuja. "Pakollisen" poron olisi voinut jättää kuvioista pois. Lapasten muoto ei sovi miun käsiin. Niissä on peukalokiila, mutta ylimääräisiä silmukoita ei kavenneta pois peukalon jälkeen. Näin kämmenosasta peukalon yläpuolella tulee liian iso miun käsiin.
 Ravelrystä näkee tarkemmat tiedot Julenatt-lapasista.
Julevotten-lapasissa  oli viehättävä pirtanauhakuvio - sitä voisi käyttää myöhemmin enemmänkin! Täytyy joskus neuloa lapaset, joissa tätä kuviota voisi olla enemmänkin. 
Nämä lapaset sopivat käsiini parhaiten näistä neljästä parista, sen vuoksi ne päätyvätkin omaan käyttöön.

Olin muutamana viime jouluna katsellut Järbo Garnin sivuilta heidän joulumysteereitään ja päättänyt, että joskus mie vielä osallistun niihin. Heidän mysteerineulontansa ennen joulua ovat olleet lyhyempiä ja lankana on ollut jokin paksumpi lanka. Tällä kertaa se oli Lett Lopi, mutta mie käytin Novitan Naturaa. Vihjeitä ei ollut monia ja lapaset valmistuivat nopeasti. Myös nämä jäävät omaan käyttöön, sillä töpeksin toiseen lapaseen suun letityksen. Unohdin siitä yhden nurjan kerroksen, eikä letitys sen vuoksi oikein näy hyvin. 
Lapasten tarkemmat tiedot löytyvät täältä.

Huomasin, että näissä kuvissa näkyy kaikista lapasista vain selkäpuoli. Kämmenpuolet näkyvät Ravelryssa olevista kuvista, joita pääsee katsomaan, kun klikkaa  linkkejä, jotka vievät neuleiden tarkempiin tietoihin. 
Kuvauspaikkana oli Ruunaan Haapavitja.

2 kommenttia:

  1. Niin kauniita lapasia jälleen!

    VastaaPoista
  2. Mukava nähdä, että olet jaksanut edelleen jatkaa niin käsitöitä kuin bloggaamista.

    VastaaPoista