tiistai 30. heinäkuuta 2019

Pakko tehdä ensin!

Aloitin neulomaan Legato-sukkia jo keväällä, mutta aloituksen jälkeen ne eivät oikein edistyneet. Oli kaikenlaista muuta mukavaa neulottavaa. Neuloin näitä sukkia myös reissulla, jonka teimme Länsi-Uudellemaalle. Serkkuni ihaili sukkia ja lupasin antaa ne hänelle. Serkku toivoi samalla, että neuloisin sukat aloe vera-langasta.
 
Legato-sukat olivat Sukka-Finlandian bonusohje, jonka suunnitteli Merja Ojanperä. Tykkäsin mallista kovasti. Malli näyttää monimutkaiselta, mutta opin mallikerran ulkoa melko pian. 
Kuten jo sanoin, sukkien neulominen edityi hitaasti. Lopullisen innon niiden neulomiseen sain, kun Tiina Kuun Tuhansien villasukkien maa ilmestyi. Kirja on täynnä malleja, joita halusin päästä neulomaan mahdollisimman pian. Ensin piti kuitenkin saada Legatot ja muutamat muut sukat valmiiksi. Muuten ne jäisivät kokonaan neulomatta.

Viime talvena kävin ohikulkumatkalla Joensuun Kuitukeijun lankapuodissa ja ostin sukkalankoja. Ne piti neuloa ennen kuin sain aloittaa Tiina Kuun sukkia. Ensin puikoille pääsi Opalin Claude Monet'n lanka, joka on todella kaunista. Lanka itsessään antaa riittävän kuvioinnin, mutta halusin varsiin ja päkiän päälle jotain pientä. Käytin apuna Prairie Socks-sukkien kuviointia. Alunperin ajattelin, että nämä sukat pidän itse, mutta lahjaksi ne lopulta päätyivät.
Lankaa jäi jäljelle sen verran, että päätin neuloa toisetkin sukat. Varren resoriin, kantapäähän ja kärkiin käytin vanhaa Hotsocks-lankaa.

Vihreän langan olin myöskin ostanut Kuitukeijun lankapuodista. Aloitin neulomaan sukkia reissussa ja luulin tehneeni Ravelryyn projektisivun, mutten ollutkaan tehnyt sitä. Vyöte on hävinnyt, enkä muista, mitä lanka on. Lankaa riitti kaksiin sukkiin, kun neuloin toisiin jälleen resorit, kantapäät ja kärjet eri langalla.
Sitten pääsin neulomaan serkun pyytämiä aloe vera-sukkia. Mie itse en tykkää langasta, jossa on jojobaa tai aloe veraa. Sellainen tuntuu jotenkin tahmaiselta ja ikävältä. Mallin sukkiin löysin Suuri käsityölehdestä, joka oli ilmestynyt keväällä. Tarkempaa numeroa en tiedä. Päädyin malliin, koska miulla oli se lehti ja koska malli näytti somalta.
Ohje oli puutteellisesti tehty. Kaavio oli virheellinen eikä sen mukaan mallikerta mennytkään tasan annetun silmukkamäärän kanssa. En viitsinyt purkaa, vaan annoin olla.  Niin kiire oli päästä neulomaan Tiina Kuun ohjeita! Tosin jos olisin muuttanut silmukkamäärää, olisi sukista tullut joko liian isot tai pienet.

1 kommentti: