torstai 9. toukokuuta 2013

Käsityötä nämäkin

 Rannekoru
Sain Moskovasta tulleelta vieraaltamme lahjaksi hänen sisarensa tekemiä venäläisiä koruja. Korut ovat suuria ja näyttäviä ja prameita, kauniita, mutta eivät miun tyylisiä. Tällaisia on käytetty ennen kansan- / kansallispukujen kanssa. Nykyään niitä käytetään muulloinkin.





Korut on tehty todella taitavasti ja pikkutarkasti. Perinnekäsityöt ja niistä vaikutteita saaneet työt ovat aina olleet lähellä sydäntäni, joten ihailen suuresti myös näitä koruja. En vain tiedä, mitä niillä tekisin.


9 kommenttia:

  1. Noihan voisivat toimia ihan vaan seinällä taulujen tilalla, jos siis sopivat muuten sisustukseen tai ei ole niin tarkkaa siitä.

    VastaaPoista
  2. Ovatpa kauniita! Enpä kyllä minäkään osaisi käyttää näitä :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköisiä koruja. Noin näyttävät voisi olla todellakin muuten vain esillä :)

    VastaaPoista
  4. Hanki sellainen vitriinikehys (Ikea ainakin myy, seinälle ripustettava littana lasikannella varustettu laatikko) ja korut nätisti sinne ja seinälle, ovat näkyvillä eivätkä laatikonpohjalla nuhjaantumassa. Korut on kyllä upeat ja hienosti tehdyt, vaativat varmaankin mahdollsimman yksinkertaisen vaatteen taustakseen.

    VastaaPoista
  5. Upeat korut! Toi sininen varsinkin olisi just mun kaulaan sopiva ;) Tykkään isoista ja näyttävistä eli klopoista koruista. Vähänkö mun sormia syyhyis päästä tutkimaan miten nuo on tehty! Päässä muhii heti vaikka mitä ideoita... :D

    VastaaPoista
  6. Kerrassaan upeita koruja! Ehken minäkään osaisi noita pitää, mutta jossakin vitriinissä olisivat tosi edukseen.

    VastaaPoista
  7. Tuossahan on heti yks hyvä kohde korulle: adelheid! ;)
    En ihan hahmota korujen kokoa mutta käviskä tuo ylempi vaikka huivisoljeksi, taakse jos sais tehtyä jonkun kiinnikesysteemin.
    Laukun kylkeen koristeeksi . . . kyllähän niille jotain käyttöä jossain löytyy. Seinälle en laittais tauluksi(?), enkä muutenkaan osaisi itse noita pitää. Kauniita ne on ja varmasti taidokkaasti tehtyjä mutta ei nappaa.

    VastaaPoista
  8. Komeita ovat, mutta jäis varmaaan multakin käyttämättä.

    VastaaPoista
  9. Tehdään siulle koruihin sopiva feresi tai sarafaani!
    Osta kangas ja anna mitat, niin kesälomalla surautan kasaan.

    VastaaPoista