sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Muistelen vielä lomaa

Lomasta on jo yli kuukausi, en vain ole ehtinyt kirjoittaa. Ennen kotiin lähtöä patikoimme vielä joen rantaa pitkin lähimmälle nuotiopaikalle paistamaan vuoden viimeiset makkarat. Aurinko paistoi ja lumi kimmelsi. Mikä ihana päivä! Valitettavasti piti kiirehtää pakkaamaan ja kääntää auton nokka kohti kotia, Sitä ennen ehdittiin vielä kuvaamaan juuri valmistunut villapaita mökin verannalla.
Kun näin Rai Rai-paidan ensimmäisiä kertoja Taito-lehdessä, en kiinnittänyt siihen juuri mitään huomiota. Näin käy miulle usein. En huomaa neuleen hienoutta ennen kuin olen nähnyt siitä monta eri  versiota. Pikkuhiljaa Rai rai -paitoja alkoi ilmestyä Ravelryyn ja podcasteihin. Ne olivat kauniita! Miekin halusin neuloa sen. Ohjekin oli valmiina olohuoneen pöydällä.
Samoihin aikoihin hoksasin Rouva Silmusolmun kaupassa puseroon sopivaa merinosinkkua, jossa oli miuta puhutteleva Savusauna-väri. En ole mustan värin ystävä, se kuuluu hautajaisiin. Savusauna ei kuitenkaan ole tasaisen musta. Väri tuo mieleen mukavia muistoja saunomisista ihanissa savusaunoissa. Raitalangoiksi piirongin varastoista löytyi merinosinkkua minivyyhdeissä, joten raitalangatkin olivat valmiina. Yksi langoista oli tummaa violettia, joka ei kovin hyvin erotu pohjaväristä, mutta halusin silti käyttää sitä.
Paidasta tuli ihana. Se on oikean kokoinen ja suloisen pehmeä. Paita muutti miun käsityksen villapaidoista. Olen aina ajatellut, että villapaidan alla pitää olla jokin toinen paita, jottei villa kutita. En pidä juurikaan villapaitoja, koska ne ovat pitkähihaisen aluspaidan kanssa liian kuumia. Rai raita voi pitää ilman alla olevaa poolopaitaa. Tämmöisiä paitoja pitää neuloa lisää!!
Paidan tiedot olen merkinnyt jälleen Raveryyn.

1 kommentti:

  1. Voi miten ihania ja pidettäviä neuleita olet neulonut vaikka kuinka monta. Luinpa oikein urakalla tuonne syksyyn.

    VastaaPoista