perjantai 19. huhtikuuta 2019

Kylmää

Muutama viikko sitten menimme kävelemään järven rantaan. Samalla halusin kuvata juuri valmistuneen Kuru-villatakin. Valitettavasti rannalla tuuli pohjoisesta todella kovaa. Ei tullut mieleenkään ottaa tuulen pitävää takkia pois. Kävelimme niemen taakse, jossa tuuli ei ollut niin hyytävää. Kuvat piti kuitenkin ottaa nopeasti, sillä en tarennut pelkässä villatakissa.
Kuru-villatakki oli ollut pitkän aikaa neulejonossani. Kun viime kesänä näin Neulefestareilla Kässäkerho Pom Pomin Donegal Tweediä, palaset loksahtivat yhteen. Aloitin innoissani neulomaan heti vuoden alussa. Takki neulottiin ylhäältä alaspäin.

En vain ollut ihan varma, mikä olisi oikea koko. Seikkailin S- ja M-kokojen välillä. Kun olin neulonut vartalon ja toisen hihan, miun oli pakko myöntää, että takista oli tulossa liian suuri. Oli pakko purkaa hiha ja vartalo kainalohin saakka. Purin vielä sen jälkeen muutaman sentin. Tulipahan tehtyä tarpeeksi iso mallitilkku =)
Takista tuli lopulta juuri sopiva. Löysin varastoistani siihen sopivat napitkin. Tykkään siitä valtavasti! Ehdin käyttää sitä töissä muutaman kerran ennen sään lämpenemistä. Lankaa jäi sen verran, että pitää varmaan hankkia lisää Pom Pom Donegal Tweediä - vaikka jossain toisessa värissä ja neuloa jokin kirjoneule.

3 kommenttia:

  1. Kaunis ,ja nätin värinen neuletakki:)
    Aurinkoisia pääsiäispyhiä!

    VastaaPoista
  2. Sievä villatakki ja ihana väri :)

    VastaaPoista
  3. Kauniin värinen ja muutenkin kaunis neuletakki.
    Taidan olla eka kerran sun blogissa, olisin liittynyt lukijaksikin, mutta en löytänyt sellaista kohtaa. No , liitin sun blogin mun lukulistalle, niin mun on helpompi seurata sun blogia.
    Tuleppas sinäkin käymään kylässä aurinkokujalla.
    Oikein hyvää vappua sulle.

    p.s Ethän sinä neulo anelmaisia, mun on tehnyt hirveesti niitä mieli, muttei ole löytynyt tekijää?

    VastaaPoista