lauantai 27. syyskuuta 2014

Vihdoinkin valmista!

Olen pistellyt tätä ristipistotyötä kaksi kesää ja pääsin vain puoleen väliin saakka. Sitten huomasin, että miun kangas ei riitä koko työhön. Tässä kohtaa oli hyvä lopettaa, jotta alareunan kuvio olsi suht'koht suora. Nyt työstä tuli myöskin sopivan kokoinen, ei liian suuri.

Sain siis tämän pisteltyä joskus heinäkuussa, mutta kehystyttäminen ja etenkin sen hakeminen kaupungista kesti ja kesti. Olen todella tyytyväinen ja iloinen, että sain työn tehtyä, sillä olin ihaillut mallia jo pitkään. Jostain syystä ristipistotöitä on aivan ihastella netin aarreaitoissa, mutta vaikka niiden tekeminenkin on mukavaa, en vain saa tehtyä. Tai, no kyllähän mie syynkin tiedän: neulominen=)

Muutaman viikon sisällä olen hankkinut pari uutta sukkavihkosta. Pohjalaisia perinnesukkia on hieno vihkonen, vaikkei miulla ole Pohjanmaalle mitään yhteyksiä. Kirjassa on hauskasti kerrottu sukkien alkuperästä. Monet erilaisita raidoituksista on peräisin kirkkoherrojen ja -väärtien sukista, joita pitäjäläiset ovat sitten kopioineet.

9 kommenttia:

 1. Mä niin tykkään kirjonnasta mutta en yhtää pistoa saanut aikaiseksi kesällä vaikk työ oli saaressa mukana.
  Kaunis on tuo pistelytaulusi.
  Aika kivalta kuulostaa tuo pohjalainen sukkakirja, vaan taitaa jäädä ostamatta kun en entisistäkään ohjevihkosista ole mitään neulonut. Tavisssukkia vaan.

  VastaaPoista
 2. Jos sulla ei riitä kärsivällisyys isoäidinneliöpeiton tekoon niin minä en taas saisi tälläisia pistelyitä ikinä valmiiksi. Aivan ihana tämäkin työsi.

  VastaaPoista
 3. Kaunis kuvio. Ihastellen katselen valmista.

  VastaaPoista
 4. Kaunis, tyylikäs on tämä pistelysi, kelpaa laittaa seinälle.

  VastaaPoista
 5. Voi miten monta pistelemätöntä työtä minulla odotteleekaan. Hullunpuuskassani olen joskus tilannut. Koko nuoren ikäni haaveilin joskus aloittavani ristipistotyöt ja teinkin joskus ikävuosina 41-46, sitten äitini kuoli ja loppui pistelyni siihen paikkaan. Nyt tekee tuo ikänäkö temppujaan. Jospa tässä joskus taas saisin otettua esille ja aloitettua pistelyn kun se on kuitenkin niin kivaa. Olen sanonut etten osaa maalata sudilla mutta langoilla kyllä onnistuu.
  Voitin eräässä blogiarvonnassa tuon Roosanauha-sukkaohjekuvaston. En ole vielä saanut postia.

  VastaaPoista
 6. On kyllä hieno pistelytyö, sievä lopputulos :)

  VastaaPoista
 7. Onpa kaunis! Aloitin itse yhden joulukortin pistelyn pari vuotta sitten eikä sitä taida kukaan saada vielä tänäkään jouluna.

  VastaaPoista
 8. Kaunis pistelytyö, olen jättänyt tämän lajin eläkepäiviä odottamaan. Saapa nähdä riittääkö sitten enää näkö pienen ja sievä tekemiseen.

  VastaaPoista
 9. Ihana pistotyö. Toi orava on niin sun juttu :)
  Roosanauha kirjan kannen sukat ovat upeat..

  VastaaPoista