sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Jouluista

Joululahjaneulomukseni ovat vielä pahasti kesken. Edellisessä postauksessa jo kerroin syitäkin. Niiden lisäksi ilmaantui uusi syy. Lappeenrannan joulukadulla oli myynnissä Viron villaa, jota innostuin ostamaan koko rahan edestä (no, säästyihän siinä rahaa, kun ei tarvinnut Tallinnaan saakka lähteä lankaostoksille). Päätinkin neuloa huovutettuja lapasia. Vähän yli 2 paria on jo neulottu ja vajaat kahdet neulomatta - niin ja ne sukat.
Paikallinen Taito-käsityökeskuksen joulutapahtumassa sai tehdä jouluvakan. Poikkeuksellisesti miulla olikin luppoaikaa ja päätin istahtaa hetkeksi ja ommella sydämiä huopaan. Somaa!
Osallituin Ravelryn Jane Austen Girls -ryhmän joulukoristevaihtoon virkkaamalla pienet, huovutetut lumihiutaleet, joihin kirjoin pieniä lasihelmiä.  Vastalahjaksi sain uskomattoman ihanat frivoliteettilumihiutaleet. Miehän olen muutamia vuosia sitten käpyillyt aika paljonkin.Nyt en ole neulomiselta malttanut, vaikka taitaa olla yksi työ keskenkin. Tiedän, miten vaativaa käpyily on, joten arvostan lahjaani todella paljon.
 Lumihiutaleitten mukana oli myös pikkuriikkinen joulusukka.

Käydessäni Taito-käsityökeskuksen joulutapahtumassa ilmoittauduin lasihimmelikurssille. Ehdin jo katuakin ilmoittautumista. Oli muutenkin jo niin kiireistä ja väsytti koko ajatus mennä pitkän työpäivän jälkeen vielä kurssille. Mutta katsokaapa:
Kyllä kannatti! Mie tykkään ihan hirveesti! Himmelin teko ei ollutkaan ylivoimaisen hankalaa, vaan kun siitä pääsi jyvälle, se sujui aika joutuisasti.


18 kommenttia:

  1. Minäkin kävin Joulukadulta hakemassa viron villaa kun sinä olit jossain vihjaissut, että sieltä saa . Olet ottanut hienon kuvan jouluvakasta. Ja kiva kun tykkäsit himmelin teosta. Siitä kyllä innoistuivat kaikki kurssilaiset. Monet ovat tehneet jo useammankin.

    VastaaPoista
  2. Voi, miten kivoja juttuja, Tuo himmeli on tyylikäs. Jotenkin nuo modernisoidut versiot ei yleensä minua miellytä, mutta nuo lasihelmet sopivat tähän.

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, teillä näyttää olevan lunta. Meillä tänä aamuna on satanut noin 0,5 cm, joten ehkä täälläkin pikku hiljaa saadaan lunta. Nuo lumihiutale joulukoristeet on ihanan näköisiä, sekä nuo sinun tekemät lasihelmillä koristellut että nuo frivolitee-tekniikalla tehdyt.

    Lasihimmeli on myös hienon näköinen. Himmelinteko ei tosiaa ole vaikeaa, kun se oppii, lähinnä työlästä leikata samankokoisia olkia.

    VastaaPoista
  4. Sulla riittää puuhaa jouluun asti. Aivan ihana tuo himmeli, meilläkin piti olla himmelikurssi, mutta se peruuntui, kun ei ollut tarpeeksi osallistujia. Harmittaa kyllä.
    Rauhallista joulua kaiken puuhailun keskelle :)

    VastaaPoista
  5. Ahkerana olet ollut. Todella kaunis tuo himmeli.

    VastaaPoista
  6. Ihana himmeli! Rauhaisaa joulun aikaa teille molemmille!

    VastaaPoista
  7. Kaunis postaus. Himmelin tekoon olen tutustunut ihan lapsena mummuni opastuksella. En kyllä taitais niillä opeilla enään.
    Kaunista joulun aikaa.

    VastaaPoista
  8. Aivan ihastuttavia tähtiä, lasihimmeli on myöskin kaunis. Hyvää joulun aikaa.

    VastaaPoista
  9. Aivan ihania joulukoristuksia! Hyvää ja rauhaisaa Joulua!

    VastaaPoista
  10. Tuo vakka näyttää ihanalta (suuri sydänten ystävä kun olen), eikä himmelikään ole hassumpi - olisi kiva sitäkin kokeilla. Frivolitee-lumihiutaleet ovat ihania, pitäisi kaivaa esiin ohje ja käpy taas :P Mukavaa joulua!

    VastaaPoista
  11. Ihana jouluinen tunnelma tässä postauksessasi! Upean vaihtarilahjan sait ja upean annoitkin.

    Kuusen tuoksua,
    kynttilän lämpöä ja
    hyvää jolumieltä!

    VastaaPoista
  12. Kaunista ja ihanaa joulutunnelmaa.
    Oikein Iloista ja tunnelmallista joulua sinulle ja läheisillesi!♥

    VastaaPoista
  13. Kauniita joulukoristeita olet tehnyt ja saanut. Kintaista tulee varmasti lämpöisiä ja pidettyjä lahjoja, Ihana punainen värikin vielä. Hyvää Joulua sinne Lappeenrannan suuntaan!

    VastaaPoista
  14. Jouluks on aina kiva tehä pieniä ja isompiakin koristeita. Ne vaan kuuluu asiaa. Ihania tähtiä tai hiutaleita.

    VastaaPoista
  15. By the way, Thank you for sharing with us, and we sincerely hope you will continue to update or post other articles.

    cara mengobati sindrom ovarium polikistik,cara mengobati radang selaput otak,cara mengatasi mata merah dan berair,bahaya radang kandung empedu,bahaya mengonsumsi obat kuat kimia,cara mengatasi vertigo yang sering kambuh,cara menyembuhkan payudara bengkak,cara alami mengobati kanker payudara,obat penghilang kerutan di wajah tradisional,obat penghilang bopeng di wajah tradisional,obat pereda radang amndel tradisional,pengobatan tradisional mata silinder,cara menetralkan asam lambung dengan cepat,suplemen penambah berat badan terbukti ampuh,pengobatan tradisional kanker tulang,pengobatan tradisional perlemakan hati (fatty liver),cara mengobati penyakit endokarditis,pengobatan mata ikan tanpa operasi,bahaya kista ovarium pecah,cara mengobati nyeri punggung selama kehamilan,cara cepat menghilangkan alergi kulit,cara alami menyembuhkan mata katarak,cara menyembuhkan batuk berdarah,cara mengatasi lambung panas dan perih,cara mengobati pengapuran sendi lutut,cara mengobati diabetes melitus gestasional,cara alami menurunkan sgpt dan sgoty,cara alami menyembuhkan tumor rahang,obat kanker limfoma tradisional,suplemen kesehatan bagi penderita kanker payudara,cara alami menyembuhkan kista endometrium,ganoderma plus capsule,cara alami menyembuhkan angiodema,pengobatan untuk sembuhkan gondongan,pengobatan alternatif pemecah batu ginjal,obat penghilang benjolan di leher tradisional

    VastaaPoista