sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Lankakokeiluja

Olin aikeissa neuloa Syyssukat, mutta en halunnut neuloa niitä Seiska veikasta. Paikallisessa Taito käsityökeskuksessa oli Alli-sukkalankaa, jota päätin kokeilla. En päässyt alkua pitemmälle. Paksusta langasta neulottuna kirjoneule ei ollut miusta kaunista. Purin tekeleen ja niin miulla oli muutama kerä paksua villalankaa. Mitä mie niillä tekisin? Päätin kokeilla, millaisia lapasia Alli-langasta tulisi.
Syyslomalle lähtiessäni otin mukaan langat, sopivat puikot, yhden Ravelry-ohjeen ja Mittens of Latvia -kirjan. Ensin neuloin kuvassa keskellä olevat tumput. Näiden Movie Night Mittens ohje löytyy Ravelrystä. Ne ovat niin nopeat neuloa, että valmistuvat elokuvaillan aikana - no ei ihan, mutta melkein.
Sinisiin ja keltaisiin lapasiin valitsin Mittens of Latvia -kirjasta mallit, jotka voisi neuloa paksummasta langasta, jolloin mallikertoja voisi vähentää. Kaikki lapaset olivat niin joutuisia tehdä, että ehdin vielä kuvatakin ne syyslomalla Patvinsuolla.
Keltaisten lapasten tiedot. Sinisten lapasten tiedot. 
 Alli-sukkalanka sopi hyvin tällaisiin yksinkertaisiin tumppuihin. Neuleesta tuli ohuilla puikoilla juuri sopivan jämäkkää. Tuuli ja viima ei mene näistä lapasista läpi.Lanka voisi olla hieman pehmeämpää, jotta se tuntuisi lapasissa miellyttävältä. Langassa on raikkaita värejä, jotka houkuttelevat neulomaan. Mutta monimutkaisempiin kirjoneuleisiin täytyy valita ohuempi lanka, jottei lapasista tulisi valtavan suuria.


Lankaa jäi vielä lapasista jäljelle. Päätin kokeilla sukkien neulomista. Kirjoneulesukkia en tästä langasta neuloisi, mutta raidat tai pintaneule sopivat hyvin. Sukista tuli saapassukiksi sopivat. Karkea lanka ei tunnu jalassa miellyttävältä, joten näiden sukkien alla täytyy pitää toisia sukkia.


2 kommenttia:

  1. Mie muistelisin, että sie pidät yleensä villasukkia ihan nahkaa vasten.
    Mie paukutan sukkaa seiskaveikasta ilman viiruja - siihen taidot ja kärsivällisyys riittää. Muuten: Siun tekemät oranssit melontasukat siirtyi talven tullen Jyväskylään ja kait sitten ensi vuoden puolella Unkariin. Kuulema hyvät, sanoo niiden ryöstäjä.

    VastaaPoista
  2. Kaunis puukuva.
    Hyvä kun epäonnistunut lankaostos kuitenkin neuloutui kauniiksi tumpuiksi ja sukiksi. Kaikki langat vaan ei käy kaikkiin neuleisiin. Eikä laadut.

    VastaaPoista