lauantai 22. syyskuuta 2018

Sumuisena aamuna

Sumuinen aamu järven rannassa on valtavan kiehtova. Maailma näyttää loppuvan tyhjyyteen. Sumun keskeltä näkyvät kohteet ovat sadunomaisia. Kuvasta ei juurikaan näy, mutta porraskaiteiden yläpuolella on pieni tumma piste. Siinä oli joku aamuvirkku veneellä ongella. Vene näytti kelluvan tyhjän päällä.
Osallistuin kesällä Kirstin Kapurin mysteerineulontaan. Siinä neulottiin kaksivärinen todella kaunis huivi. Mie kompastuin värien valintaan. Miusta netin kautta on vaikeaa valita yhteensopivia värejä, koska niitä ei pääse kokeilemaan vierekkäin. En päässyt käymään lankakaupassa, joten oli tyydyttävä niihin väreihin, joiden olin arvellut sopivan yhteen.
Värit eivät sopineet yhteen ollenkaan. Huiviin neulottiin leveä pää toisella värillä. Miulla oli toisena värinä harmaanruskea, jonka pitäisi sopia väriin kuin väriin. Mutta ei. Yhdistelmä sai molemmat värit näyttämään likaisilta. Olin jo neulonut aika paljon ja purkaminen harmitti. Mutta sitten ajattelin, että en pitäisi rumaa huivia enkä voisi antaa sitä lahjaksikaan. Hankin lisää keltaista lankaa ja neuloin huivista yksivärisen. Kyllä kannatti purkaa!
Lanka oli Isagerin Merliniä eli merinon ja pellavan sekoitusta - aivan ihanaa lankaa. Se on juuri sopivaa kesäneuleisiin. Miulla jäi useampi kerä ruskeaharmaata. Tajusin tänä aamuna, että siitä voisinkin neuloa Campside-huivin, joka on ollut suunnitelmissani useamman kuukauden ajan. Olin ajatellut neulovani sen jostain pehmeästä DK-langasta, mutta oikeastaan ei leiritulilla mitään paksua huivia tarvita. Kevyt, mutta lämmin riittää.


Olen siis tyytyväinen lopputulokseen. Ainut ongelma on se, etten ymmärrä, miten tuon muotoista huivia kannattaisi pitää kaulalla tai olkapäillä. Miten sie pitäisit?
Huivin tiedot löytyvät täältä.

3 kommenttia:

  1. Sumu On kaunis ilmiö. Kyllä se vene sieltä erottuu kun vinkistä osaa katsoa. Huivi on kaunis ja varmasti näin yksivärisenä parempi.

    VastaaPoista
  2. Ihania järvimaisema kuvia, sumussa on sitä jotain :)
    Ja hieno on huivi, varmasti parempi yksivärisenä. Sitä huivia pitää vaan
    kokeilla ja kieputella ja katsoa miten se asettuu parhaiten :)

    VastaaPoista
  3. Upea huivi ja upea utuinen maisema!

    VastaaPoista