sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Ompelua


Making-lehdessä oli  keväällä kivan puikkopussin ohje. Ostin kesällä Pietarista tilkkukangaspakkauksen, josta ompelin puikkopussin. En ole aiemmin ommellut englanniksi (youtube-videon avulla kylläkin), mutta ohjeet olivat niin seikkaperäiset, että selvisin. Tosin, eihän tämä nyt mikään vaikea ommeltava ollut.


Kangaspaketissa oli 2 eri kangasta. Ne eivät ihan riittäneet, joten pussin taskuun käytin vanhoista varastoistani löytynyttä kangasta. Paketissa oli myös pieni merkki, jossa lukee käsintehty venäjäksi. Ompelin sen läpän reunaan muistoksi Pietarin matkastani.



Säilytän pussissani 2 mm sukkapuikkojani. Niitä käytän kaikkein useimmin neuloessani sukkia.
Pussi on ollut käytössä muutaman kuukauden. Se toimii hyvin niin kauan kun en kuljettele sitä mukanani. Silloin puikot putoavat pussista helposti. Yläreunan läpän pitäisi olla pitempi, jotta puikot pysyisivät pussissa. Tästä huolimatta tykkään pussistani kovasti.
Muutama vuosi sitten sain ystävältäni lahjaksi ristipistopakkauksen, jossa oli punatulkkuja. Tykkään lintuaiheisista ristipistotöistä, joten olin todella innostunut. Tarvikepaketti oli nähtävästi tehty Kiinassa, ainakin Aidassa oleva kirjoitus oli luultavasti kiinaa.
Lintukuvio oli painettu kankaaseen, mutta ei lopputuloksen värisenä. Kankaan reunassa ja ohjeessa oli värikoodi, jonka avulla valittiin oikea lanka. Kun pistelyt olivat valmiit, työ pestiin ja painettu väri lähti pois. Hieman mietin pesua ja värejä. Kuinkahan haitallisia ne olivat ympäristölle?

Teen ristipistotöitä vain kesällä, koska silloin on enemmän aikaa ja valo on hyvä. En tarkalleen muista, milloin aloitin tekemään tätä työtä, mutta luultavasti olen tehnyt tätä kolmena kesänä. Vasta nyt syksyllä sain työn kehystettyä. Tykkään lopputuloksesta, mutta en tykännyt siitä, että kuva oli painettu kankaaseen. 

3 kommenttia:

  1. Puikkopussisi on kätevä. Ja kangas kovin suloinen.

    VastaaPoista
  2. Minunkin pitäisi ommella puikoille tuollanen kätevä pussukka. Hieno.

    VastaaPoista
  3. Kauniit kankaat kauniissa pussissasi! Ja lintutaulu on upea!

    VastaaPoista