sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Kesän kukkia


Olimme syyslomalla Kolilla patikoimassa. Mikään ei irrota arjesta samalla tavalla kuin metsässä samoilu ja nuotiotulilla istuskelu - niin paitsi neulominen tietysti. Saimme nauttia sumuisesta, salaperäisestä metsästä ja kirkkaasta auringonpaisteesta. Repussa miulla kulki juuri valmistunut villatakkini, jota yritimme kuvata usein. Kuvat eivät meinanneet onnistua mitenkään. Kun lopulta luulin saaneeni mukiinmeneviä kuvia, olikin villatakki ehtinyt rypistyä reissussa.


Aloitin neulomaan Wildfloweriani jo kesäkuussa suurella innolla. Jo perinteiseksi muodostuneella tavalla neuloin ensin mallitakin, joka oli liian pieni. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun olin purkanut liian suuren takakappaleen. En tiedä johtuiko purkamisesta vai mistä, mutta villatakki ei sitten meinannutkaan valmistua. Sitä oli kyllä kiva neuloa, mutta taskujen jälkeen pelkkä oikean neulominen oli vähän tylsää. Ja sitten piti neuloa se toinenkin hiha - puh!

Ohjeen mukaan olisi pitänyt neuloa kaikki kappaleet erikseen tasona. Liian suuren takakappaleen jälkeen päätin, että miksi ihmeessä pitää neuloa niin, että joutuu ompelemaan ja saa aikaiseksi rumia saumoja? Niinpä neuloin niin, että ainoat saumat sain hihojen istutukseen.

Jos neuloisin Wildflowerin uudestaan (mitä en kylläkään tee), ottaisin pienemmät puikot, jotta saisin napakampaa neuletta. Nyt miusta taskujen kukkaset jäivät vähän lörtsyköiksi. Muuten villatakista tuli hieno. Opin uuttakin, helman ja hihojen pitsi on nimittäin neulottu, eikä virkattu.


Hihat neuloin pitemmiksi kuin ohjeessa. Nyt mietin, että tarkenekohan kuitenkaan noin lyhyissä hihoissa?


Neuleen tarkemmat tiedot löytyvät jälleen kerran Räveltämöstä.

Kolilla patikointia olisi ollut mukavaa jatkaa pitempäänkin. Polkuja ja hienoja maisemia olisi kyllä riittänyt, lomapäiviä sen sijaan ei. Ihmettelin viimeisenä iltana, että miksi olin ottanut mukaan 6 neuletta, vaikka aikaa neulomiseen ei juuri ollut. Jotain pääsin kyllä neulomaankin - ja purkamaan.


17 kommenttia:

 1. Ihailin jo tuolla edellisessä neulomiasi sukkia ja kuinka monet.
  Hienot maisemat ja nätti villatakki.

  VastaaPoista
 2. Upeita maisemia. Villatakki on kaunis.

  VastaaPoista
 3. Kaunis tuo uusi neuleesi !
  Kyllä Kolin maisemissa on kiva liikkua :)

  VastaaPoista
 4. Tosi nätti villatakki ihanissa maisemissa :)

  VastaaPoista
 5. Olet kyllä ihanan peräksiantamaton luonne!
  Upeita maisemakuvia.

  VastaaPoista
 6. Kauniita maisemia ja kiva villatakki.

  VastaaPoista
 7. Upeita Kolin maisemia ja nätti takki!

  VastaaPoista
 8. Kivan näköinen villatakki ja hyvät maisemakuvat olet saanut.
  Siitäpä on aikaa kun olen käynyt Kolilla, olen kasvanut nuoruuteni siellä n. 30 km päässä ja silloin joka vuosi tuli käytyä Kolilla. Miten paljon lieneen muuttunut...

  VastaaPoista
 9. Kaunis on neuleesi, mutta niin ovat nuo Kolin maisematkin! Pitääkin ottaa ohjelmaan taas sinne poikkeaminen.

  VastaaPoista
 10. Oli varmaan hieno reissu!
  Villatakki on hyvän värinen ja kiva mallikin näyttää olevan.

  VastaaPoista
 11. Nätti takki ja kauniit kuvat. Kolin maisemat ovat upeita.

  VastaaPoista
 12. Kaunis villatakki ja kuvattu jälleen upeissa maisemissa!

  VastaaPoista
 13. Vähän niinkuin miun syyslomallani... kolmeksi päiväksi mökille ja mukaan parit sukankutimet, lapaset, huivintekele ja matkaksi aivoton neule. Ja mitä ehdin? Lapasista puuttuu vielä peukalot, aivoton neule vähän edistyi. Aika kun menee metsässä mönkiessä ja tuleen tuijotellessa. Pitäis kai opetella neulomaan kävellessä - kuten isomummoni Matilda kuulema aina oli tehnyt. Kudin oli kaulassa pussissa ja polkutaipaleilla oli sitten neulonut sukanvartta kävelyn tahtiin.

  VastaaPoista
 14. Kylläpä on kauniita kuvia ja ihana villatakki!

  VastaaPoista
 15. Kauniita kuvia sekä neuleesta että luonnosta! Ei uskoisi, että pitsireunuksetkin ovat neulottuja.

  VastaaPoista
 16. Kaunis villatakki hienoine yksityiskohtineen. Maisemakuvat ovat myös huikeita.

  VastaaPoista
 17. Voi kun ihania maisemia! Minäkin olen niin alkanut haaveilemaan ruskaretkestä, vaikka joskus muka päätin etten ikinä lähde oulua pohjoisemmaksi. ;oP

  Kaunis on villatakkikin! Tylsää tuollainen uudestaanneulominen, nimimerkillä kokemusta on meikäläiselläkin..

  VastaaPoista