sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kuinka vaikeaa on ottaa piposta kuva?

Hyvin vaikeaa ja jopa tuskallista. Sen vuoksi ette näe, miltä nämä pipot näyttävät edestäpäin. Takaa, sivusta ja ylhäältä päin olisi kylläkin kuvia vaikka kuinka paljon. Koiran kanssa ja ilman koiraa -kuvia riittää myös.


Valmistauduin kahteen eri otteeseen kuvaukseen näyttämällä kuvaajalle muiden ottamia hienoja kuvia hatuista. Asia varmaan tuli selväksi helposti, sillä kuvaaja ei niitä kauaa tutkinut. Hän sanoi ottaneensa samanlaisia kuvia aina ennenkin. Ilmeisesti olen saman näköinen edestä ja takaa, kun edestä ei tullut yhtään kuvaa. Perheriitaa emme sentään saaneet aikaiseksi, joten kaiketikin kuvaaminen sujui hyvin.Olen siis neulonut pipoja uudesta Pipo on pääasia-kirjasta.  Yleensä joudun muuttamaan pipo-ohjeita, koska paksujen hiusten takia useat pipot kiristävät ikävästi. Tässä kirjassa on pipoja moneen kokoon. Tämä vihreä Ulrika on myöskin aika kevyt, semmoinen leudompien säiden päähine.


Ihastuin heti ensi selaamisella Lokki-pipoon. Se on neulottu paksummasra langasta, on tukevan oloinen ja varmasti lämmin. Lisäksi tykkään kovasti sen väristä, joka ei tule oikeana kummassakaan kuvassa.Kirjasin molempien pipojen tiedot Ravelryyn: Ulrika ja Lokki.


11 kommenttia:

 1. Hyllyssä on kirjastosta lainattu P. on pääasia. Tuossa laatikossa on sinulta saamiani Rowanin felted tweed aran -lankoja. Lokki-pipoa minäkin olen ajatellut...
  ...nyt rohkaistuin, sillä a) ison pääni (siis oikeasti 62 on kallon ympärys) b) tajuttoman hiusmäärän c) kumman mallisen kallon (tavispikkupipot nousevat huipulle kuhmuraksi) takia en ole vielä tänä syksynä yhtään pipoa saanut valmiiksi. Tekeleitä kyllä on. Lokki siis.

  VastaaPoista
 2. Myssysi näyttävät paremmilta kuin kirjassa, liekö sitten kuvaajan ansiota vai... ;) Minulla oli tuo kirja lainassa kirjastosta, mutta en oikein löytänyt mieleisiä malleja. Noo, kahta sentään suunnittelin kokeilevani.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoiset molemmat! En ole kirjaa nähnyt, mutta minulle sopisi varmaan tuo vihreä pipo.

  VastaaPoista
 4. Hei!! Todella kauniita pipoja molemmat. Mukavaa loppusyksyä sinulle!

  VastaaPoista
 5. Laitoin juuri sähköpostiisi kirjeen. Ajattelin näin varmistaa jotta varmasti huomaisit sen

  VastaaPoista
 6. Nää myssyt on kivat mutta edell.kirj. käsien lämmittäjät on tosi kauniit ja käytönnölliset.

  VastaaPoista
 7. Kivannäköisiä nuo myssyt. Kivannäköinen on koirakin , joka tuossa yhdessä kuvassa näkyy.

  VastaaPoista