keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Joululahjoja


Karjalan valistajien tsasouna sijaitsee aivan lapsuudenkotini naapurissa. Viime sunnuntaiaamuna kahlasin hangessa sinne pienen metsikön halki. Satoi lunta eikä tietä oltu vielä aurattu. Tsasouna seisoo mäen päällä katse kohti Laatokkaa, jonne tästä ei olisikaan kovin pitkä matka. Niin lähellä ja toisaalta niin saavuttamattomissa. Tästä kohtaa ei rajan yli mennä.


En kuitenkaan mennyt tsasounalle kuikuillaksani Laatokalle, vaan ottaakseni kuvia kaulureista, joita innostuin neulomaan joululahjoiksi. En yleensä tykkää ns. efektilangoista, mutta hullaannuin ostamaan 6 kerää ihanan rouheaa ja pehmeää Four seasons -lankaa toissa viikolopun lankaesittelyistä.

Aluksi ajattelin neuloa kaulureihin jotain kuviota, mutta sitten tajusin, että lanka onkin parhaimmillaan pelkkänä ainaoikein neuleena. Kaulurit eivät tuossa kuvassa kummoisilta näytä, mutta kyllä ne oikeasti ovat ihan kivoja. Tuosta kuvasta tulee mieleen vanhat räsymatot (joiden vankkumaton ihailija ja kannattaja olen).


Neuleen tarkemmat tiedot löytyvät Ravelrystä. (Ohje on kyllä omasta päästä, jos sitä nyt edes ohjeeksi voi sanoa. Neulotaan tarpeeksi pitkä kaitale ainaoikeaa ja sitten yhdistetään alku ja loppu esim. silmukoimalla.)
11 kommenttia:

 1. Ihanat värit! Ensi vilkaisulla tosiaan näytti räsymatolta, joista minäkin tykkään...

  VastaaPoista
 2. Ihan onkin pirteä kauluri. Mitä sitä millään kuviolla pilaamaan.

  VastaaPoista
 3. Erittäin kauniita! Lanka on hienoakin hienompaa ja kyllä tuosta tulee räsymatto mieleen. Ihailen niitäkin. Ajattele, jospa olisikin räsymatto noissa kaulurin väreissä! Se olisi ihan mieletön.

  VastaaPoista
 4. Lankahan sopii yhteen ties minkä värien kanssa.
  Sanni ei nyt oikein tiedä miten se uuteen paitaansa suhtautuisi. :)
  Tsasounassa on aina jotain historian havinaa.

  VastaaPoista
 5. Ihania kaulureita olet kuvannut ja ihanassa ympäristössä!

  VastaaPoista
 6. Onpas kiehtova kuvauspaikka. Kauniit kaulurit.

  VastaaPoista
 7. IiiiiK! Yksi näistä ihanista kaulureista tuli miulle joululahjaksi.
  Joo-joo, vasta jouluaattona pitäisi paketit avata, mutta...kun...
  En voinut mitään! Kiitos!
  Ja sitäpaitsi nyt miulla on jotain päälle pantavaa koulun joululaulujen lauluhetkeen viimeisenä koulupäivänä. (seli seli)

  VastaaPoista
 8. Hei! Tämä kauluri on tosi kaunis.

  VastaaPoista
 9. Kaksi kaunista kauluria kodissamme kovassa käytössä kauloja kiertämässä! Kiitos!!

  VastaaPoista