lauantai 9. maaliskuuta 2013

Kuin Iisakin kirkkoa


Joskus neulominen vie hirveän pitkän ajan eikä valmista tunnu tulevan. Ostin kesällä langat tähän villatakkiin, kun satuin pistäytymään lapsuuden kodin lähellä sijaitsevassa lankakaupassa. Piti aloittaa neulomaan heti. En vain löytänyt kivaa villatakin mallia. Etsin ja etsin. Lopulta päädyin jo tuttuun TTS-menetelmään .

Huomasin, että lanka ei ehkä riitäkään, joten hankin lisää. Se ei ollutkaan kovin yksinkertaista, sillä lankaa ei ollutkaan enää kaupassa ja heidän piti tilata sitä Englannista saakka. Viikot kuluivat. Kun langat sitten saapuivat, olinkin neulomassa jotain muuta isompaa, enkä päässyt heti aloittamaan. Sitten seurasi suurin katastrofi.

Mies oli poistanut tietokoneelta TTS:n laskurin, enkä voinutkaan tehdä takin ohjetta. Käännyin  Tuulian puoleen ja sain mutkien kautta uuden laskurin. Pääsin aloittamaan villatakkia. Sitten pitikin aloittaa neulomaan joululahjoja.

En enää muista tarkalleen, milloin villatakki valmistui, mutta nappeja se joutui odottelemaan viikkoja. Muiden kiireiden takia kuvaustakaan en meinannut saada tehtyä.

Villatakista tuli kuitenkin ihana, pehmeä ja juuri niin pitkä kuin halusinkin. Tarkemmat tiedot ovat täällä.

 Olen neulonut paljon ja jatkuvasti. En vain voi vielä esitellä valmiita neuleitani. Tämä salaisuus-projektini vie melkein kaiken liikenevän ajan, enkä sen vuoksi ole ehtinyt juurikaan vierailla muissa blogeissa. Oliskohan tänä viikonloppuna aikaa?9 kommenttia:

 1. Aina ihana villatakki. Noin hyvin istuvat neuleet ovat kauniita.
  Minullakin on Tuulian ohje, mutta en ole saanut sillä mitään vieläkään aikaiseksi.

  VastaaPoista
 2. Kuinka ihana! Kaunis malli ja väri, tyylikäs kokonaisuus!

  VastaaPoista
 3. Istuu hyvin ja pukee sinua. Yritin katsoa mikä tuo menetelmä on, mutta kun Tuulia kirjoittaa kaiken englanniksi ja se on minulla aika heikko kieli, niin en jaksanut selvittää, yhden kappaleen menetelmä kumminkin.

  VastaaPoista
 4. Taas niin kaunis neule! Mulle tulee aina sellainen olo, että tuollainen, juu, mutta sitten en jaksakaan aloittaa... Mutta jaksan kyllä ihastella neuleitasi :)

  VastaaPoista
 5. Upea villatakki! Yhden neuleen olen tuolla menetelmällä tehnyt. Pitäisi opetella se oikein kunnolla.
  Mikäköhän se sinun salaisuusprojektisi oikein oikein... =)

  VastaaPoista