sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Loppiaisen lapasia

Joululomalla ulkovaatekaappia penkoessani käteeni sattuivat nämä lapaset. Niiden inspiroimana halusin neuloa toisetkin tumput, jotka olisivat kuin peltiä. Ohuilla puikoilla paksusta langasta neuloen saa lapaset, joista viima ei puhalla läpi.

Eeva Haaviston Sata kansanomaista kuviokudinmallia -kirjassa olevaa perhoslapasmallia olen katsellut ihaillen jo vuosia. Olen säästänyt sitä ihanaan lankaan ja sopivaan neulomismielialaan. Nyt kuvittelin näiden molempien koittaneen. Langaksi valitsin Pirtin kehräämön liukuvärjätyn karstalangan ja puikoiksi 2 mm metalliset puikot. En uskonut bambuisten kestävän ehjinä näin paksussa langassa. 

 
Lopputulokseen olen toisaalta oikein tyytyväinen - lapset ovat kuin peltiä ja taatusti lämpimät. Mutta perhoskuvioon olisi kyllä ohuempi lanka ollut parempi. Vielä mie ne joskus neulon.

Samana päivänä, kun aloitin perhoslapasia, näin Raveryssä aivan ihanat Wintertide-kämmekkäät. Niitä oli ihan pakko aloittaa neulomaan heti. Onneksi miulla on kassillinen jämälankoja, joista löytyi nopeasti sopivat langat.

Ensin neuloin ohjeen mukaan 2,5 mm puikoilla, mutta kämmekkäästä tuli liian iso. Niinpä vaihdoin 2 mm puikkoihin ja sain niistä sopivan kokoiset.

Kuvauspäivän sää oli sopiva kämmekkäille. Ei vielä ollut pakkasta ja maassa oli vain hiukan lunta. Järven jäätkin olivat sulaneet. Pilvet roikkuivat alhaalla ja keskipäivälläkin oli niin hämärää, että kuvaaminen oli hankalaa.


Tiedot lapasiin on kirjattu tänne: Perhoslapaset

Tiedot kämmekkäisiin on kirjattu tänne: Wintertide

8 kommenttia:

 1. Kauniita töitä! Liukuvärjätty lankaa tuo usein hyvällä tavalla kuvion esiin.

  VastaaPoista
 2. Voi miten kauniita käsineitä. Ihanat värit molemmissa. Minäkin olen yhdet perhoslapaset neulonut joku syksy.

  VastaaPoista
 3. Kauniita käsien lämmittimiä molemmat!

  VastaaPoista
 4. Upeat perhoslapaset! Vaativa malli,mutta vaivanarvoista.

  VastaaPoista