lauantai 15. helmikuuta 2014

Kuin Iisakin kirkkoaHeti, kun olin saanut tämän villatakin valmiiksi halusin neuloa toisen jämäkämmästä langasta. Samalla sain äidiltä lahjaksi Araucania-lankaa ja päätin neuloa villatakin siitä. En kuitenkaan ehtinyt muiden neulekiireiden vuoksi aloittaa ennen kuin viime heinäkuussa. Silloinkin muut neuleet kirivät sen ohi. Varsinaiseen vauhtiin pääsin myöhemmin syksyllä. Sainkin sen neulottua melkein valmiiksi, vain resorit ja pääntie puuttuivat.
Neule jäi koriin sohvan viereen viikoiksi. En millään olisi viitsinyt neuloa resoreita, ne tympivät toden teolla. Vihdoin päätin, että joululoman ensimmäisenä aamuna neulon ne, jotta pääsen nautiskelemaan muusta neulomisesta. Yllätykseni oli suuri kun kaivoin villatakin esille. Resorit ja pääntie olikin neulottu, vain päättely ja napit puuttuivat! Harmitti, kun en ollut tarttunut työhön aiemmin, kun siitä selvisikin niin nopeasti.Mutta hidastelut jatkuivat. Pimeään vuodenaikaan kuvaaminen on haasteellista ja niinpä en saanut sitä aikaiseksi. Olisi ehkä kannattanut hidastella vielä lisää, sillä kuvista päätellen villatakki on harmaa,  vaikka oikeasti se on vihreä ja kuvat ovat muutenkin epätarkkoja.


Joka tapauksessa villatakista tuli ihana, juuri sellainen kuin haaveilinkin! Tarkemmat tiedot on jälleen kerran kirjattu Ravelryyn.
Viime yönä vietettiin Neulojien yötä. Olin Lappeenrannassa Kahvila Aleksanterissa Neulojien yön aloitusillassa. Mukana oli viitisentoista neulojaa herkuttelemassa kahvilan antimilla ja tietenkin neulomassa. Oli todella mukavaa!


Tilaisuuden oli järjestänyt Tuuliviiri, joka myös esitteli kevään uutuuslankoja - ihania!Neuleillan kuvat otin kännykällä, jolla en olekaan ennen kuvannut ja sen kyllä huomaa.8 kommenttia:

 1. Tosi nätti villatakki ja taskut on ihanat :)

  VastaaPoista
 2. Ihana neuletakki ja nuo taskut on kivat.
  Kun löytää mieleisen mallin, on välillä pakko tehdä toinen, erivärinen :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis takki, on sitten vihreä tai harmaa.

  VastaaPoista
 4. Kaunis malli, joka sopii moneen menoon.
  Myös suklaapallo näyttää hyvältä...

  VastaaPoista
 5. Kaunis neule ja hyvää lankaa on varmaankin nautinnollista neuloa! Minäkään en ole kovin innoissani jälkeenpäin neulottavista resoreista, varsinkin, jos niitää pitää välillä purkaa ja purkaa. Hyvä lopputulos vaatii usein kärsivällisyyttä.

  VastaaPoista