sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Järvellä


Viikko sitten jäät olivat jo niin kestävät, että järvelle pystyi menemään pitemmällekin retkelle. Suuntasimme saaren niemeen laavulle paistamaan makkaraa. Potkuri luisti hyvin ja intouduimme tekemään pitemmänkin lenkin. 


Jämälankakassini ei näytä hupenevan, vaikka kuinka neulon. Käyköhän joku laittamassa sinne lisää lankaa vai ovatkohan neuleeni liian pieniä?  Jämälangat sopivat hyvin kirjoneuleisiin, joten Neulekirjasta löytynyt säärystimien malli sopi hyvin lankojen hävittämiseen. En ole täysin tyytyväinen värivalintoihini, jotka perustuivat "mikä kerä ensimmäisenä osuu käteen" -metodiin. Hieman suunnittelemalla olisin saanut kauniimmat. Värivalintoja vaikeutti se, että miulla on ihan hirveästi lankoja, jotka ovat melkein saman värisiä keskenään. Olen selvästikin värirajoittunut! En myöskään tykkää alaosan "ruohikosta", jonka tajusin ruohikoksi vasta kun se oli valmis. Sen olisin voinut jättää pois kokonaan ja neuloa tilalle jonkin toisen kukkaraidan. En nimittäin neulonut kaikkia kukkakaavioita, lankani oli luultavasti sen verran paksumpaa, että niitä ei tarvinnut neuloa.


Valitusten jälkeen voin kuitenkin sanoa, että ihan hienot säärystimet niistä kuitenkin tuli. Mihinkähän seuraavaksi tunkisi jämälankoja?

Säärystimien vaikean nimen  voi käydä lukemassa Ravelrystä.

13 kommenttia:

 1. Ihan turhaan valittelet, säärystimet on ihan mielettömän upeat! En näe värityksessä mitään vikaa, vaan ihan täydelliset.

  VastaaPoista
 2. Tässä on nyt ihan pakko aloittaa säärystimien teko!

  VastaaPoista
 3. Nätithän nuo ovat mutta se nimi on tosiaankin vaikea, ehkä neulominen oli helpompaa kuin nime kirjoittaminen tai lausuminen;)

  VastaaPoista
 4. Wautsi kun ihanat säärystimet. Ja taas niin kivasti kuvattu ♥

  VastaaPoista
 5. Onpa pirtsakat jämäsäärystimet!
  Samoin villapökät, ihgut.

  VastaaPoista
 6. Ihan järkyttävän hienot! :)

  VastaaPoista
 7. Mahtavan pirtsakat, samoin aiemmat villahousut :)

  VastaaPoista
 8. Ihanan pirtsakat säärystimet:)

  VastaaPoista
 9. Onpa ihanat ja pirteät jämälankasäärystimet :)

  VastaaPoista
 10. Nua o hyvän näköset ja lämpöse väriset.

  VastaaPoista
 11. Hei! Tosi upeat säärystimet! Ja värit on just Perfect!

  VastaaPoista
 12. Onpa ihanan värikkäät valkoisen lumen keskellä! Täällä on paljon mukavia juttuja, pidän tämän mielessä.

  VastaaPoista