torstai 31. heinäkuuta 2014

Hellepäivänä

Hellepäivänä pitää päästä järvenrantaan. Paras paikka olisi jossain Saimaan vesistön lukuisista syrjäisistä hiekkarannoista, jonne harva eksyy. Tällä kertaa olimme Pielisen Kaunislahdessa, jossa meidän lisäksemme oli vain muutama ihminen, mutta se ei haitannut, sillä tilaa riitti.
 Uimisen ja eväiden syömisen lomassa oli hyvä hetki valokuvata juuri valmistunut virkattu peitto. Yksi tämän vuoden käsityötavoitteeni on käyttää mahdollisimman paljon varastossa olevia lankoja ja niistä erityisesti jämälankoja. Miulla oli kassillinen Seiska veikkaa ja muita suunnilleen samanpaksuisia lankoja. Niitä oli hyvä käyttää tilkkupeittoon.
Ihastuin joulun jälkeen Ravelryssä alkaneeseen virkkaus-KAL:iin, jossa sai 2 kertaa kuukaudessa uuden palaohjeen. Innostuin niin, että joululomalla virkkasin Ravelrystä löytyineitä muitakin paloja. Kesäloman alussa halusin saada peiton heti valmiiksi, enkä jaksanut odottaa KAL-paloja vuoden loppuun saakka. Niinpä etsin taas Ravelrystä muita palamalleja ja taisinpa keksiä yhden palan itsekin. 
Olen todella tyytyväinen peittooni. Tajusin, että isoistakin paloista voi tulla kaunis peitto. Sitä paitsi sen saa helpommin valmiiksi. Miulla on nimittäin kesken 2 peittoa, joita virkkaan ohuesta langasta ja pienistä paloista - ne eivät taida valmistua ikinä. Kunhan saan neulottua keskeneräiset peitot, aloitan varmasti virkkamaan uutta tällä samalla tyylillä. Niin, ja kyllä! Laskit oikein, miulla on kesken neljä peittoa...
Ukkonen pakotti meidät pois rannalta. Onneksi ehdin uida sitä ennen oikeassa reunassa näkyvään pieneen saareen ja takaisin. Sain nautiskella oikein kunnolla.
Peiton tarkemmat ohjetiedot löytyvät täältä.
Paluumatkalla pysädyimme nuotiopaikalle paistamaan makkaraa - ja mie ehdin neuloa sukkaa. Kyllä lomalla on ihanaa!


11 kommenttia:

 1. Ihana peitto. Monta peittoa tulossa.

  Kuvista päätellen olet tainnut päästä eroon kyynärkepeistä, se on varmasti mukavaa.

  Minulla on niin paljon kasvivärjättyä Virtain villaa, että pitäisi ehkä harkita peiton virkkausta tai huovan kutomista kangaspuilla. Ehkä neliöitä voisi myös neuloa, jos se innostaisi enemmän kuin virkkaus.

  VastaaPoista
 2. Kaunis peitto! Erilaiset palaset tekevät siitä mielenkiintoisen. Yhtenäinen väritys kuitenkin takaa sen, että peitosta ei tule liian kirjava. Tosin riemunkirjavat peitotkin ovat ihania.

  VastaaPoista
 3. Nämä sun langanhukkauspeitot on aivan ihania. Jään odottamaan niiden neljän valmistumista...

  VastaaPoista
 4. Onpa ihana väritys, raikas ja seesteinen. Kaunis työ.

  VastaaPoista
 5. Kaunis, raikas ja iloinen peitto! Mielenkiintoisia neliöitä, varmaan mukavampi tehdä erilaisia kuin aina ihan samaa.

  VastaaPoista
 6. Voi kun olet taas kuvannut kivoja kuvia.
  Upean peitonkin väsännyt.
  Voi että minullakin on noita jämälankoja, pitäisi, pitäisi.....siis päästä niistä eroon :)
  Mukavaa elokuuta ♥

  VastaaPoista
 7. Upea peitto! Minulla on myös laatikko seiskaveikkaa, mutten vielä tiedä, mitä siitä teen.

  VastaaPoista
 8. Kyllä sinun peittosi on kaunis,upea ja ihanan värikäs. Kaunnita ovat myös rantakuvat. Kyllä kesä ja loma ovat ihania.

  VastaaPoista
 9. Onpa ihana ja värikäs palapeitto. Nättejä nuo erilaiset palat :)

  VastaaPoista
 10. Kaunis peitto ja upeita maisemia! Nautitaan vielä viikonloppu! =)

  VastaaPoista