torstai 3. heinäkuuta 2014

Kintaita kesällä

Neulominen on ihanaa, ihan kaikenlainen neulominen. Siksi on kummallista, että joskus se ei ole kivaa. Joskus se tuntuu pakkopullalta. Silloin ihmettelen, miksi mie pakotan itseäni neulomaan, koska tämähän on harrastus ja saan itse päättää, neulonko vai en.
Syy voi tietenkin olla siinä, että olin neulonut niin paljon pelkästään vanhoja kansanomaisia neuleita, että yhdet Haavistot olivat jo liikaa. Mutta miehän tykkään kaikesta kansanomaisesta. Outoa! Alotin talvella neulomaan Ravelryn Suomalaisia perinteitä -ryhmän talviolympialaishaasteen perinnelapasia. Niin kuin kilpahiihtäjilläkin, miulla oli heti vastoinkäymisiä. Keltainen lanka loppui. Seuraavaksi loppui into kuljettaa kolmea eri väriä, joten punainen lanka sai jäädä pois. Sitten muut mielenkiintoisemmat neuleet veivät voiton ja nämä unohtuivat sohvan selkänojan taakse käsityöpussiin. Kesäloman alussa sitten pakotin itseni neulomaan nämä valmiiksi. Eipä noista kummoiset tulleet, mutta sainpahan käytettyä niihin jämälankoja.
Talvella pidän aina ulkona lapasia. Yhdet eivät riitä pakkasessa ja viimassa, joten usein miulla on kahdet tumput päällekkäin. On kurjaa laittaa hienoja kirjoneulelapasia piiloon, joten neuloin tähän tarkoitukseen aluslapaset.

 Haavisto nro 54 ja aluslapaset7 kommenttia:

 1. Hienot "pakkopulla" lapaset. Alulapaset on hyvä juttu, meilläkin pidetään yksivärisiä alla :)

  VastaaPoista
 2. Tuo värikkäämpi osa on kuin ranneke, eli ihan kivasti onnistui, vaikka vähensi värejä.

  VastaaPoista
 3. Hauskan näköiset lapaset, hyvä idea nuo yksiväriset aluslapaset.

  VastaaPoista
 4. Ovatpa kauniit! Joskus neulominenkin tuntuu ikävältä, varsinkin jos on luvannut neuloa jollekulle sellaista, mikä ei ole itselle niin mieleistä.

  VastaaPoista
 5. Punaista ja keltaista kuin krasseja taivasta vasten (no hups, seuraavassa kuvassa niitä olikin). Meillä kasvaa penkissä vaan krassinvarsia, kylmä alkukesä antoi hitaan lähdön kaikille kasveille. Keltaista ja vihreää... pitäisiköhän tehdä kesäkurpitsalapaset itselleen. Toivottavasti kurpitsat avaavat kukkansa, tällä hetkellä ne ovat vielä tiukasti nupullaan. Toisaalta helppoa: vihreät lapaset :)
  Terveisiä mun kipeältä kintulta, alkukesällä suoritettu kukkalavaan kellahtaminen ei ole vieläkään parantunut, yhä joutuu käyttämään mobilattia ja villasukan vartta kintussa. Tähänhän se kesä nyt meni...
  Terveisiä myös Pohjanmaan turneelta.

  VastaaPoista
 6. Ihania lapasia, mutta onneksi sää nyt lämpeni, eikä niitä tarvitse. Mutta kesäkuussa kyllä olisi tarvinnut.
  Mukavaa kesän jatkoa ♥

  VastaaPoista