lauantai 15. marraskuuta 2014

Kieloja

Kielo on ehdottomasti kaunein kukka, minkä tiedän. Nuorena tyttönä haaveilin, että hääkimpussani olisi hääaamunani itse keräämiäni kieloja. Häät vietettiin joulukuussa - ajankohtaa piti miettiä silloin kauan, sillä kieloja ei joulukuussa voi kerätä. Onneksi niitä sai kukkakaupasta, kunhan tilasi tarpeeksi ajoissa.
Jo toukokuun lopussa etsiydyn kävelylenkeilläni paikkoihin, joissa kieloja kasvaa. Kumarrun katsomaan vihreitä puikkoja, jotka työntyvät muuten ruskeasta maasta. Kesäkuun alussa saan poimia ensimmäiset juuri avautuneet kielot. Tuon pienen kimpun lähelle kasvoja ja nuuhkaisen syvään. Tuoksu on hurmaava ja kerman värisen kukat kauniit. Seuraavalla viikolla saan kerätä ison kimpun, jonka tuoksu täyttää olohuoneen.
Näin ollen ei ole ihme, että kun näin Ravelryssä kielolapaset, ohje oli pakko hankkia. Neulomaan pääsin vasta kesän lopussa, vaikka olin suunnitellut neulovani nämä kielojen kukinnan aikaan.  Jostain syystä miusta on nautinnollista neuloa kuviota, jota täytyy seurata koko ajan. Pysähdyn jatkuvasti ihailemaan kuvion mudostumista. Tällä kertaa pysähdyin erityisesti kämmenpuolella, jossa kielo näkyy mielestäni selvemmin.

Kiitos Lapiniltalle, joka avusti kuvauksessa! Ylin kuva on otettu Navettaneulonnoissa suuren valokuvan edessä.

11 kommenttia:

 1. Kauniit lapaset. Niin minun väriset.

  VastaaPoista
 2. Kielo On kaunis ja erityisen hyvän tuoksuinen. Pitkän etsinnän jälkeen löysin Yves Rochersiltä kielotuoksua (eau de toilette). Ah, pitää mennä ostamaan uusi pullo. Tuoksuja en yleensä käytä mutt tämä on just se oikea ja tulee käytettyä.
  Lapaset on kauniit, mutta kuten itsekin toteat niin takapuolella kukka näkyy selvemmin. Ehkä etupuolelta voisi jättää noita lehtiä vähemmälle tai pienemmiksi.

  VastaaPoista
 3. Kauniit lapaset. Lapsuudenkotini vieressä kasvoi peräjälkeen sinivuokkoja, valkovuokkoja ja kieloja. Koko kevät oli ihanaa kukintaa ja kielojen huumaava tuoksu on aiva ihanaa. Nyt kielot yrittävät tunkea kukkapenkkeihini, ja vähän ristiriitaisin miettein katson niiden kasvua. En malttaisi kitkeä niitä pois, mutta toisaalta ne kyllä valtaavat tilaa muilta kasveilta. Katsotaan, miltä ensi keväänä näyttää.

  VastaaPoista
 4. :) suloiset!! Ja kiva, että toinen on toisen värinen...

  VastaaPoista
 5. Kauniit kielot! Nuorena lempituoksuni oli kielo, ja sen takia oon aina muistanut sen enkunkielisen nimenkin.
  Kiitos joustinneulevinkistä! Olen kyllä kokeillut sitäkin, mutta jotenkin sekään ei ole näyttänyt hyvältä. Pitää kokeilla uudestaan. =)

  VastaaPoista
 6. Minunkin lempikukka on kielo ja olisin halunnut niitä hääkimppuun, mutta silloin kukkakaupasta tarjottiin ei oota, vaikka hääpäivämme on toukokuun viimeinen...vuonna-80. Diorissimo on lemppari hajuveteni, kielon tuoksuinen tietenkin.
  Elikkäs aivan ihanat lapaset!!!!

  VastaaPoista
 7. Ovatpa kauniit! Minä myös pidän kieloista aivan erityisesti.

  VastaaPoista
 8. Kyllä vaan ovatkin kauniit ja tarpeeksi vaikeat kintaat, tykkään.

  VastaaPoista