sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Ristipistoilua

Nyt oli hyvä hetki tehdä ristipistotöitä. Käsi on kipeä eikä sillä neulota, valoa on riittävästi pienen tihrustamiseen ja kaapista löytyi keskeneräinen työ. Miun kirjailulangat ovat olleet sikin sokin muovipussissa. Löysin ison värikynälaatikon, jossa on sisällä lokerikko - juuri sopiva kirjontalankavyyhdeille.
Toissa kesänä etsin aakkoskirjontaa, ja löysinkin kaksi kivaa mallia. Aloitin heti pistellä molempia, muistan, että oli myöhäinen kesäyö, enkä millään olisi malttanut mennä nukkumaan. Toinen näistä valmistui viime syksynä. Tästä loppui lanka kesken viime kesänä. Pääsin enkeleiden alla olevaan kukkakuvioon, enkä voinut jatkaa ennen kuin sain lisää lankaa ja sitten olikin kaamosaika alkanut, enkä silloin tee ristipistoja. Siihen tarvitaan valoa.
Yläosan aakkoskirjonta ja alareunan pitsikuvio ovat Kirjo punaista, valkoista, sinistä -kirjasta. Pikkusydämet löysin Création Point de Croix (Juillet/Août 2011) -lehdestä, alareunan pienet aakkoset olivat saman lehden tammi-helmikuun numerossa. Alaosan iso aakkossydämen malli on jostain netin syövereistä. Olin laittanut linkin ylös, mutta siinä oli jokin virhe, enkä löydäkään sitä uudelleen. Kaivelin Googlet ja Pinterestit ja sitä ei vain löytynyt. Kuitenkin ennen pääsiäistä olen tuon mallin jostain kaivanut esille.
Nyt ovat langat järjestyksessä!

8 kommenttia:

 1. Mäkin kaivoin kirjontatyön esille jokin aika sitten kun päivänvaloa alkoi olla riittävästi. Kivaa puuha vaihteeksi. Mutta kuinka ollakaan; neulelankoja teki taas mieli ja jo puikoille pääsi uusi lanka. Toisaalta, kohta alkaa saarikausi ja siellä on taas kiva kirjontaa tehdä.
  Tosi hyvän säilytysrasian kekkasit kaapin perältä. Mulla on sellainen muovitaskusto mutta on hankala käyttää.

  VastaaPoista
 2. Tulipa kiva pistely yhdistelemällä ja tarpeelliseen käyttöön.

  VastaaPoista
 3. Hieno ratkaisu kirjontalankojen säilyttämiseen.

  VastaaPoista
 4. Tosi upea kotelo kirjontalangoille.

  VastaaPoista
 5. Kaunis ristipistotyö! Ja niin sattuva laatikko langoille!

  VastaaPoista
 6. Aika hieno laatikko kirjontalangoille :)

  VastaaPoista
 7. Monta hyvää syytä tehdä pistely loppuun. Mutta kyllä tämä onkin kiva työ!

  VastaaPoista