maanantai 22. kesäkuuta 2015

Harmittaa ja huolettaa

Blogihiljaisuuteni johtuu siitä, etten edelleenkään pysty kipeän käteni vuoksi neulomaan. Se harmittaa valtavasti, jopa niin paljon, etten ole myöskään vieraillut muissa neuleblogeissa. Niiden lukemisesta tulisi vain paha mieli, koska en itse pystyisi kuitenkaan neulomaan mitään. Asia myös huolettaa, entä jos en enää koskaan pysty neulomaan?
Neulomisen sijaan olen tehnyt ristipistotöitä. Tämä enkeli on ollut valmiina jo yli kuukauden, mutta motivaatio blokkaamiseen on ollut kadoksissa. Ristipistotyöt ovat kyllä kauniita, mutta mitä niillä oikein tekee? Miulla on jo seinillä useita töitä, ei sinne enää montaa mahdu.
Tämän mallin löysin jo yli vuosi sitten Joulun askartelut 2014 -lehdestä. Kankaan ja ripustimen tilasin muistaakseni Emmulin loppuunmyynnistä heti mallin löydettyäni. Siitä on kuitenkin niin pitkä aika, etten ole ihan varma, mistä ne ovat peräisin.
Onnistuin tekemään työhön typeriä virheitä, kun laskin lankoja väärin, mutta eivätpä nuo kovin hyvin näy valmiista työstä. En kuitenkaan voi antaa tätä lahjaksi, koska virheet pistävät omaan silmääni liian räikeästi. Kankaan raitojen vuoksi en ole löytänyt työlle sopivaa paikkaa. Ensin se roikkui olohuoneen seinällä, muttei sopinut sinne. Nyt kokeilen verannan seinää.
Virheistä huolimatta olen tyytyväinen työhöni. Olin haaveillut tästä pitkän ajan ja sain kuin sainkin sen valmiiksi.

14 kommenttia:

 1. Voi mikä harmi, ettet pysty neulomaan. Mutta onneksi pystyt pistelemään kuitenkin, on se sekin jotain. Sinua ei varmaan ollenkaan lohduta, kun kerron minun oikean käteni olleen joskus pitkään niin kipeä, etten kahvikuppia pystynyt nostamaan enkä nappia ompelemaan muusta puhumattakaan. Mutta niin se vain lopulta kipu hellitti akupunktion avulla ja nykyään harvoin vaivaa. Tällä haluan sanoa, että toivoa "neulontakädestä" ei kannata vielä menettää. :)

  Kaunis ja herttainen on tuo enkelitaulu. Eikä kukaan muu huomaa siinä niitä virheitä kuin sinä itse. Älä ole liian vaativa itsellesi, aivan hyvin voit antaa sen jollekin lahjaksi . :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis taulu eikä niitä virheitä huomaa kukaan muu kuin sinä itse. Toivottavasti kätesi paranee, koska kuitenkin neulepalo on olemassa.

  VastaaPoista
 3. Kaunis taulu eikä niitä virheitä huomaa kukaan muu kuin sinä itse. Toivottavasti kätesi paranee, koska kuitenkin neulepalo on olemassa.

  VastaaPoista
 4. Tiedän niin tuon tunteen. Mulla oli alkuvuodesta monta kuukautta ns. tenniskyynärpää ja tuntui, ettei se millään parane. Välillä yritin olla tekemättä käsitöitä, mutta kun sekään ei parantanut kättä, niin ajattelin että teen mikä tuntuu sopivalta. Pikku hiljaa käsi on parantunut, vaikka ei ihan täysin kunnossa taida olla vieläkään.

  VastaaPoista
 5. Tuopa on harmillista. Etenkin, jos epäilyttää, pystyykö enää ikinä tekemään rakkainta harrastustaan. Toivottavasti kätesi kuntoutuu puikkokuntoon ja pääset tekemään käyttökäsitöitä. Sinulla on kauniin värisiä akileijoja.

  VastaaPoista
 6. Suloinen pistelytyö.Toivottavasti kätesi kuntoutuu pian, sillä on tosi kurjaa, jos ei psty tekemään rakkainta harrastustaan.

  VastaaPoista
 7. Kyllä on kaunis taulu ja huolellista työtä. Neuloakin voi monella tapaa, aina ei tarvitse puikoilla eikä kannatella käsityötä. Itse käytän panavissa neuleissa tyynyä kannattelemasa työtä. Lisäksi tuli mileeni Sokevan myymä "neulekone" eli puu jossa on tappeja kahdessa rivissä. Sitä pidetään pöydällä ja lankaa pujotellaan ja nostellaan, kevyesti ja mukavasti. no, paremmin en osaa kuvata... Neulekoneitakin myydään. Langoillahan voi siis leikkiä monella tavoin. Susoittelen lisäksi fysioterapeutin apua, kuntoutus voisi auttaa! Pakollisen levon aikana voit suunnitella uusia neulemalleja, vaikka värikynien kanssa ruutupaperille. Älä anna periksi, varmasti tilanne helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivikki, jos tartteet sokevan neuleharppua,
   mulla on sellainen täällä jossakin ylimääräisenä.
   Silloin kun mun peukku oli kipeä kudoin sillä. Voin laittaa sulle ;)

   Ja enkeleitä ei koskaan ole liikaa...

   Paranemisia!

   Poista
 8. Voihan vihne kun sun käsi ei ota parantuakseen. Kyllä mielessä oot ollut ja jatkossakin peukkuja pidän kädellesi.
  Siinä oot ihan oikeassa, että ei pistelyitä määräänsä enempää mihinkään mahdu. Eikä tutuille lahjaksi antaa. Noh, onhan sitten toisia koteja joihinka ne hyvin sopivat ja vaihtuvat vuodenaikojen mukaan yms. Kukin tavallaan.
  Mukavaa kesää ja kesäkäsitöitä, kädestä huolimatta.

  VastaaPoista
 9. Paranemista ja voimia! Ymmärrän tuskasi!

  VastaaPoista
 10. No voihan harmien harmi tuo sinun käsikipusi! Olen ajatellut sinua ja mahdollista vierailua puolin tai toisin. Katsellaan, milloin ehdittäisiin.
  Tuo enkelitaulu on todella kaunis ja on oikein sopiva lahjaksi. Ei niitä virheitä kukaan huomaa.
  Hali siulle! ♥

  VastaaPoista
 11. Suloinen ristipistotyö! Minä teen ristipistoja aika vähän, vaikka pidän sitä hyvin rentouttavana. Ajattelen usein samalla tavalla, että mitä niillä tekisi. Toisaalta, eihän niitä tarvi ripustaa ainoastaan seinälle. Tuo sinun kaunis enkeli voisi olla myös tyynyssä tai laukussa.

  VastaaPoista
 12. Voi mikä vaiva. Toivon että se kätesi paranee, että pääset taas puikkoihin.
  Minäkin olen käynyt nyt kolmena viikkona peräkkäin eli maanantaisin hierotuttamassa tuota yläselkää kun on niin kipeä ettei määrää. Kyselin hierojalta että miten voi olla lihas joka on lapaluusta kainaloon päin, niin kipeä että sattuu. Hän sanoi että joku ihan pieni liike jota liikaa toistaa, tekee sen kipeän paikan. Se on tämä neulominen joka kipeyttää enemmän vasenta kylkeä. Pitäisi muistaa venytellä useamman kerran päivässä.
  Minäkin tykkään tehdä ristipistotöitä mutta taitaa olla 10v siitä kun viimeksi jotain pistelin ja monta on keskeneräistäkin. Mahtavatko koskaan valmistua, olen ottanut liian isoja töitä tehtäväksi.

  VastaaPoista
 13. Ristipistojuttujahan voi kait yhdistellä johonkin toisenlaiseen käsityöhön? Vaikka jonkun purkin tai koristelaatikon päälle, tai tyynyn osaseksi tai kirjan kansisuojaksi, tai mitä niitä nyt on. Toivottavasti käsi alkaa taas toimia.

  VastaaPoista