lauantai 19. syyskuuta 2015

Lankakaupan avajaisissa

Pirtin kehräämön uudistetun lankakaupan avajaisia vietettiin eilen ja tänään. Ennen kauppaan piti mennä haisevan villavaraston läpi. Nyt varastosta oli tehty tilava ja valoisa kauppa.

 Langat olivat pääasiassa hyvin esillä. Olisin kylläkin toivonut, että vahvistetut sukkalangat olisivat olleet erikseen, jotta niitä ei olisi tarvinnut kaivella esiin muiden lankojen seasta.
Kauppa oli tilava ja kauniisti sisustettu. Ilahduin myös neulakinnaslangasta. Ostin nimittäin kesällä kinnasneulan, nyt ostin lankaa. Enää ei puutu kuin aikaa opetella tekniikka. Nähtävästi nyt syksyllä ilmestyy uusi kirja neulalla tehdyistä kintaista. Jospa opettelisi sen avulla, nyt kun on se neula ja lankaakin. Ostin muutakin lankaa, mutta niistä sitten joskus toiste.

Reissu Pirtin kehräämöön oli mukava, kiitos Lappeenrannan neulojille!

Neuleita on valmistunut, mutten ole ehtinyt kuvaamaan mitään. Viikko sitten olisin ollut kauniissa kuvausmaisemissa. Neuleet olivat mukana, mutta kamera jäi kotiin.5 kommenttia:

 1. Näyttääpä viihtyisältä! Mutta ainahan meikä viihtyisi lankakaupassa. ;) Kinnasneulatekniikka on minullakin ollut jo vuosia toiveissa oppia, jospa se kirja auttaisi minuakin. Neulakin on jo valmiina.

  VastaaPoista
 2. On aina kiva lukea kässykaupoista postauksia. Josko sitä joskus itsekin pääsee näissä käymään.

  VastaaPoista
 3. Minullakin on kinnasneula, taitaa useampikin olla, äitini peruja. Hän osasi tehdä niitä neulakintaita ja opetti minullekin mutta eipä se jäänyt mieleen kun on niin pitkä aika siitä opetuksesta.

  VastaaPoista
 4. Näyttääpä valoisalta; tosin katseeni kääntyy koko ajan hahtuvakiekkoihin ja niiden väreihin.

  VastaaPoista
 5. Hyrisyttävän houkutteleva hahtuvalankateline!

  VastaaPoista