sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Neulomassa Linnansaaren kansallispuistossa

Sateiseen ja koleaan heinäkuuhun mahtui myös hienoja kesäpäiviä, jolloin päästiin melomaan. Tänä kesänä retki suuntautui Linnansaaren kansallispuistoon. Melomisen lomassa aikaa jäi myös neulomiseen.
Tyyni järven pinta heijasteli saarien rantametsiä samaan tapaan kuin sukkalankani värit. Melomisessa on jotain samaa kuin neulomisessakin. Melan ja puikkojen yksitoikkoinen, toistuva liike rauhoittaa. Parasta on tietenkin, jos voi yhdistää molemmat.
Istuin saaren rantakalliolle neulomaan. Hiljaisuuden rikkoi vain tiirojen satunnainen huutelu. Tuli kuuma, oli mentävä uimaan. Sitten taas neuloin. Välillä unohduin tuijottamaan järven selkää. Mies toi teekupin. Kalanpoikaset uivat ihan rannassa. Sudenkorento pörisi kaislikossa. Aika pysähtyi. Voisipa olla tässä iäisyyden!
Tällä kertaa emme telttailleet, vaan yövyimme kansallispuiston aitassa. Sen portailla oli saunan jälkeen ihanaa istua ja neuloa. Heinäkuun lopulla ei ollut enää itikoita häiritsemässä, joten sain nauttia kesäillasta pitkään, kunnes silmukoita ei enää erottanut hämärässä. Lepakoiden lento erottui kirkasta taivasta vasten. Hiivin aittaan nukkumaan. Seuraavana aamuna taas melottaisiin.
Sukista tuli todella kivat. Olin halunnut neuloa sukat, joissa liukuvärjätty lanka tulee hyvin esille ja joissa olisi jokin pieni juju. Löysin ohjeen Ravelryn HC- neulojien ryhmästä, jossa on koottuna sukkaohjeita kirjaviin lankoihin.

Nämä sukat muistuttavat ihanasta retkestä Linnansaareen. Nämä vedän jalkaan marraskuun kamalassa kaamoksessa ja muistelen tätä:

Sukkien tiedot on kirjattu Ravelryyn.


7 kommenttia:

 1. Mukava tunnelma kirjoituksessasi ja kuvissa ja kauniit sukat:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ihanan tarinan jakamisesta ja kauniiden sukkien esittelystä!

  VastaaPoista
 3. Varmasti ihana jja rentouttava matka. Minua kiehtoo tuo melominen, ehkä joskus kokeilen. Kauniit sukat.

  VastaaPoista
 4. Kauniita maisemia ja kivat muistelusukat!

  VastaaPoista
 5. Noi sukat on kyllä edelleenkin niin kauniit, ja ihanasti postattu! =)

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia ja nätit sukat.

  VastaaPoista
 7. Kauniit sukat ja tunnelmallinen kuvaus

  VastaaPoista