sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Kapallinen neulottavaa

Kaupunkireissulla on ihanaa käväistä Linnoituksessa, nauttia rauhallisesta ilmapiiristä ja kauniista ympäristöstä. Siellä voi myös piipahtaa idylliseen kahvilaan teelle ja kakulle. Tällä kertaa miulla oli mukana kuvaamista varten Kappani. Maisemat olisivat olleet kauniimmat Saimaan puolella, mutta järveltä tuuli niin kylmästi, että piti mennä Ratsuväkimuseon taakse värjöttelemään.
Ravelryssä on neulottu Huivileikin Kappaa suurella innolla. Osalla neulojista on valmiina useampikin Kappa. Mie en ensin innostunut ollenkaan. Miusta Kappa näytti epäkäytännölliseltä ja kummalliselta. Olin varma, että en ikinä osaisi pitää sitä päällä. Mutta kun olin nähnyt useamman Kapan ja lukenut kehuja, päätin miekin neuloa sen.
Kappa on pitkä, levenevä putki, jota neulotaan ja neulotaan ja neulotaan ja huh huh neulotaan vielä lisää ja eikötämäikinävalmistu ja neulotaanvieläyksivyyhdillinen -neule. Mutta vaiva kannattaa. Se on ihana! Ja yllättävää kyllä, sitä on hyvä pitää päällä.
Neulontaurakka oli kylläkin semmoinen, etten ihan heti aloita toista! Ymmärrän kyllä, miksi monet ovat neuloneet useamman.
Teeteen Elegant oli ihanaa neulottavaa. Silkki saa langan tuntumaan pehmeältä ja näyttävän kiiltävältä. Neuloin Kappaan 3 kokonaista vyyhdillistä. Olen viime postauksissani valitellut värivalintojani, mutta nyt olen täydestä sydämestäni ihastnut väreihinkin.
Neuleen tiedot löytyvät täältä. Miulle tuli todella kylmä, vaikka olinkin museon takan tuulensuojassa. Oli ihanaa päästä sisään lämmittelemään ja juomaan hyvää teetä ja syömään herkullista kakkua.

Lopuksi ihan toista asiaa. Neuloin syksyn mittaan kolmet sukat Seiskaveikasta turvapaikanhakijoille.

7 kommenttia:

 1. Kiva nähdä sitten ne siunkin joulukalenterisukat valmiina. Sai taas harjoitella varpaista aloitusta ja nautin kun saa ohuilla langoilla neuloa.
  Meinasin ensin aloittaa niitä Niina Laitisen sukkia mutta kun olivat 7V-langasta niin eihän mulla niin paksuja olekaan varastossani. No pari-kolme vyyhdinloppua, ei niistä olis sukkia kirjosukkia saanut.
  On se venäläinen kauluri niin koukuttava että vielä niitä voi muutaman neuloa, eri langoista.

  VastaaPoista
 2. Minulla ei ehkä riittäisi kärsivällisyyttä Kappaan. Kauniit värit olet valinnut!

  VastaaPoista
 3. Tuo näyttää todella hyvältä! Minulla voisi olla töissä tuollaiselle käyttöä.

  VastaaPoista
 4. Tuohan kävisi kokovartalolämmittimestä:)

  VastaaPoista
 5. Sinä sitten neuloit sen! Kauniit värit ja kyllä se varmasti lämmittää. =)

  VastaaPoista