sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Kotitakki


Aloitin viime helmikuussa innoissani neulomaan Rocky Coast -villatakkia, joka on Ravelryssä ollut todella suosittu. Se on neulottu 1700  kertaa.  Alunperin en ollut kovin innostunut takista, koska se jää edestä auki, mutta sitten keksin, että voinhan mie lisätä leveyttä edessä.
Tilasin langat Titityystä, jossa on hyvä valikoima Cascade Yarnsin lankoja. Jälkikäteen harmittaa värin valinta. Yritin taas valita jonkin itselleni uuden värin, enkä omasta mielestäni onnistunut siinä kovin hyvin. En oikein tykännyt neuloa tätä väriä, mutta nyt kun katson kuvia ja villatakkia päälläni, väri näyttää ihan hyvältä. Langan väri oli sänkipelto tms. Lokakuun puolessa välissä vielä oli sänkipelloilla samaa väriä kuin takissani.
Takki neulottiin ylhäältä alaspäin. Lisäsin edessä silmukoita, mutta silti takki jää hiukan liian avonaiseksi edestä. Neuloin takin kotikäyttöön. Haluaisin, että viileinä aamuina takki lämmittäisi kunnolla myös edestä. Takki ei myöskään pysy kunnolla päällä. Sitä joutuu vähän väliä kiskomaan ylös olkapäiltä. 

Takki jäi keväällä kesken, koska käteni kipeytyi. Käden parannuttua ja ilmojen viilennyttyä alkusyksyllä kiirehdin saamaan sen valmiiksi. Pidän takkia päivittäin ja tykkään siitä. Ohje löytyy Coastal Knits (Dakos, Fettig) -kirjasta. Mie olen kirjannut neuleen tiedot tänne.

6 kommenttia:

 1. Kaunis ja lämpimän näköinen takki. Väri on juuri kuin sänkipelto takanasi.

  VastaaPoista
 2. Tää on kaunis ja lanka on ihanaa, olen juuri tuosta sävystä neulonut itsellenikin viilatakin joka on ahkerassa käytössä.

  VastaaPoista
 3. Tosi sievä villatakki, syksyn väreissä :)

  VastaaPoista
 4. Väri on tosi nätti ja malli myös. Harmi, jos käyttömukavuutta vähentää avonaisuus edessä ja liukuminen olkapäältä.

  VastaaPoista
 5. Kaunis takki, toivottavasti muotoutuu käytössä parempaan suuntaan. =)

  VastaaPoista
 6. Kaunishan siitä tuli! Minäkin olen tuota mallia katsellut monet kerrat, mutta jättänyt neulomatta juuri noiden olkapäiden takia. Tein toisen mallin jossa oli samantyyppiset olkapäättömät olkapäät (taitaa olla muotia suunnittelijoiden keskuudessa, olen niitä muissakin malleissa nähnyt), ja eihän se istu. Koko ajan valuu pois olkapäiltä, varsinkin jos on hiukankin liukkaampi paita alla, ja sitä saa nykiä päälleen jatkuvasti. Sellaisen keksin, että jos sinne pistää neulepaidan alle, niin se takki pysyy paremmin valumatta paikoillaan.

  VastaaPoista