lauantai 16. tammikuuta 2016

Pihan harakat

Kiitos kaikille nukkeni nimiehdotuksista. Päädyin Raijaan, koska muista nimistä miulle tuli mieleen jokin henkilö, joka ei ole ollenkaan nukkeni kaltainen. Raijankin tunnen, mutta nukkeni on oikeastaan hänen näköisensä.Kun muutama vuosi sitten muutimme, jäin kaipaamaan entisen asunnon pihamaan lintuja, . Asuimme ennen metsän keskellä ja pihallamme vieraili monia eri lintulajeja, pöllöjä, töyhtötiaisia, haukkoja, puukiipiöitä . Nykyinen kotimme on pienen metsikön keskelleä taajaman laidalla. Pihallamme vierailee pääasiassa variksia ja harakoita.
Tylsää ja tavallista. Paitsi että harakka on itseasiassa kaunis lintu, kun sitä tarkemmin katsoo. Kaukaa katsottuna se on mustavalkoinen, mutta läheltä näkee metallinhohtoisen vihreän sävyjä. Pihan harakat pomppivat kesäisin nurmikolla noukkien etanoita ja muita herkkupaloja. Kylminä vuodenaikoina ne istuvat puiden oksilla tarkkaillen lähiympäristöä.
Kun oli saanut sinitiaiseni valmiiksi, halusin kirjoa harakan. Hyvä ystäväni löysi miulle mallin. Viime keväänä ja kesänä sitten sain harakkani valmiiksi. Kehystämiseen meni oma aikansa, mutta nyt harakka on kunniapaikalla myös olohuoneen seinällä.

8 kommenttia:

 1. Raija on näköisensä nimi.
  Hieno harakka! Kiva kun on lennossa, toki istuvakin ois ollu hyvä mutta tämä on erilaisempi kuin yleensä. Tosi kiva.
  Tykkään katsoa harakoita, ne on niin touhukkaita mutta koko ajan tarkkailevat, eivät ole sellaisia päättömästi pomppivia kuin jotkut muut lajit. Ja värit on kauniita, niinkuin kirjoitit. Korppi on toinen kiva seurattava mutta sitä ei niin usein näe, kuulee enemmän.
  Kiitos lehmäinfosta:)

  VastaaPoista
 2. Hyvä nimi tuli!
  TOSI hieno harakkataulu!

  VastaaPoista
 3. Kaunis kirjontatyö. Nuken nimi on oikein passeli, Raijahan se on ilmiselvästi. Se on niin totta, että joistain nimistä tulee joku tietty ihminen mieleen, eikä sitä nimeä sitten voi käyttää.

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis nukke, halattava ja hellittävä.
  Harakka on kyllä kaunis läheltä katsottuna, tämänkin, mutta enemmän pidän korpista, joka on paikkakuntalintumme.

  VastaaPoista
 5. Åitini sai sitten nimikkonuken -- mukavaa! Harakkasi on tosi kaunis ja taiten tehty - kuten aina!! :)

  VastaaPoista