lauantai 13. helmikuuta 2016

Neulakirja

Viime kesänä vierailin Turun keskiaikamarkkinoilla. Siellä eräässä myyntikojussa oli myytävänä kauniita neulakirjoja. Ne oli tehty kirppareilta löydetyistä materiaaleista. Semmoinen oli pakko ostaa! Ihailin uutta neulakirjaani usein. Sitten sain idean! Miehän voisin tehdä neulakirjan, en semmoista hienoa samettista, mutta pellavaisen, jossa olisi ristipistokirjontaa. Ja koska neulakirja on niin pieni, niitä ehtisi ja jaksaisi tehdä useampia. Näitä valmistuisi nopeasti monta, kuin liukuhihnalta konsanaan. Saisin ihania joululahjoja ystäville.
Pian kuitenkin tajusin, että haaveet ja todellisuus eivät tälläkään kertaa kohdanneet. Tihrustin syksyn pimeinä iltoina pellavakankaan lankoja. Lopulta työ oli keskeytettävä ja jätettävä odottamaan joululoman päivänvaloa.
Kukaan ystävistäni ei saanut neulakirjaa joululahjaksi. Seuraava tavoite oli ystävän syntymäpäivä. Sekin meni ohitse. Lopulta tammikuun loppupuolella tuli valmista! Usean neulakirjan sijaan valmistui yksi ainoa kappale. Mutta se onkin niin soma, että katsotaas ensi kesänä...
Mustalta näyttävä neulakirja on keskiaikamarkkinoilta ostamani. Itse asiassa se on tummanvioletti.
Neulakirjani ristipistomallit ovat peräisin ihanasta Kirjo punaista, valkoista ja sinistä -kirjastani.

11 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis! Hyvää kannattaa odottaa.

  VastaaPoista
 2. Oi miten nätti neulakirja! Joo, ei se ihan kädenkääntessä kumminkaan synny:)

  VastaaPoista
 3. Todella sievä neulakirja, oikein ajatuksen kanssa tehty :)
  Minulla on mennyt ajatukset vähän samoilla linjoilla, sain yhden tehtyä vuosia sitten lahjaksi ja se oli helpompi versio huovasta tehtynä. Ja ajattelin, että teen itsellenikin, mutta on vieläkin ajatuksen asteella. Ja kun tuolle olisi kyllä tarvetta.
  http://vaakunkotoisiakasitoita.blogspot.fi/2012/12/neulakirja.html

  VastaaPoista
 4. Kaunis neulakirja, ja hieno tuo keskiaikainen. Yhden neulakirjan oon tehny ja ei tosiaan ole "tuosta noin vaan" tehtävä. Aikaa meni eikä siitä tullut ollenkaan sellainen kuin mielikuvani oli. Annoin kuitenkin ystävälle "tehty mikä tehty";)
  Juu, kesällä kun saiskin kirjottua kaikkea kivaa ja kaunista, on muutama paketti tullut ostettua. Mihin se kesäkin aina haihtuu niin että just on ehtinyt kirjonnat ottaa esiin kun jo päivät pimenevät.

  VastaaPoista
 5. Ne samettiset neulakirjat ovat huisin hienoja. Sinun tekemäsi on myöskin ihana. Se on uskomatonta, kuinka paljon työtä noin pieni käsityö vaatii. Uusia jouluja ja ystävänpäiviä tulee..

  VastaaPoista
 6. Kauniita neulakirjoja ovat molemmat sekä itse tekemäsi että ostamasi.

  VastaaPoista
 7. Kaunis! Hyvä syy tehdä pieniä ristipistokuvia, joihin ei kyllästy!

  VastaaPoista
 8. Ihana!! Ja varmasti tervetullut lahja! :)

  VastaaPoista