sunnuntai 14. elokuuta 2016

Vihdoinkin valmista!

Kaksi vuotta sitten eräänä heinäkuun alun myöhäisenä iltana sain suuren inspiraation. Olin pitkään ihaillut henkäyksen ohutta huivia, jolla oli osuva nimi: My heaven. Nyt juuri se pitää saada puikoille. Keskiyön tunteina sitten aloitin neulomaan tuota ihanaa huivia. Valitettavasti inspiraatio ei kantanut kovin pitkälle.
Huivi aloitettiin tavallisuudesta poiketen reunapitsistä. Alussa miulle tuli virheitä, jostain syystä en purkanut. Näin jälkeen päin ajateltuna, olisikohan tämä ollutkin syynä innottomuuteeni. En millään olisi jaksanut neuloa kapeaa ja todella piiiiiiitkää reunapitsiä. Viime keväänä sitten pakotin itseni neulomaan. Tunti päivässä reunapitsiä ennen kuin sain luvan neuloa jotain kivempaa. Huh huh!
 Reunapitsi valmistui. Sen jälkeen neulominen muuttuikin mukavammaksi. Paitsi että aluksi ajattelin, että ei kai keskikohdassa nyt mitään silmukkamerkkiä tarvita. Erottuuhan se muutenkin. Ei erottunut. Nyt pitsissä näkyy kiemurteleva "keskisauma". Tämän lisäksi luin kaavion mallikertaa jotenkin väärin ja pitsikuvioni ei ole mallinmukainen, vaikka kaunis onkin. En purkanut. Valmista piti tulla. Olihan huivin tekele lojunut jo kohta kaksi vuotta sohvan takana keskeneräisenä.
Niinpä melkein tasan 2 vuotta silmukoiden luomisen jälkeen huivi valmistui. Ei ehkä aivan ohjeen mukaisena eikä niin kauniina, mutta valmistuipa kuitenkin. Mutta jos unohtaa alkuperäisen mallin, huivista tuli hieno ja kauniskin. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että tämä ufo valmistui vihdoinkin.
Kuvasin huivin heinäkuussa Savossa ystäväni kanssa pappilan salissa ja pihamaalla navetan seinää vasten. Monet neulomani huivit päätyvät lahjaksi, mutta tämän pidän itse.
Huivin lisätiedot löytyvät Ravelrystä.

10 kommenttia:

 1. Kyllä kannatti patistaa itseään, on tämä niin huisin kaunis ♥

  VastaaPoista
 2. Ihana huivi, värikin on ihan parasta! Hyvä että valmistui! =)

  VastaaPoista
 3. Kaunis tuo on ja henkäyksen kevytkin ilmeisesti. Mitä niistä virheistä ja erilaisesta pitsistä, pah, ne hukkuu kun huivi on harteilla. Värikin on pirteä. Ja kuten kirjoitit: hyvä, että UFO valmistui ja on poissa keskeneräisten jemmasta.

  VastaaPoista
 4. Voi miten ohutta lankaa!
  Kunnioitan aina sun uskallusta tehdä ohuen ohuista langoista jotain tosi isoa ja ihanaa...

  VastaaPoista
 5. Täydet pisteet sitkeydestäsi! Kaunis huivi.

  VastaaPoista
 6. Hieno, hieno, hieno, hieno.... etc

  VastaaPoista
 7. Upea huivi!
  Lapasetkin on kauniit
  Oletpa tehny paljon kässäaiheisia reissuja kesän aikana. :)

  VastaaPoista