lauantai 10. syyskuuta 2016

Kesän paras päivä

Kesän parasta päivää vietimme heinäkuun lopussa Pielisellä. Tänä kesänä emme päässeet pitkälle melontareissulle, vaan teimme muutaman päiväreissun Pohjois-Karjalassa. Kesän parhaana päivänä ei tuullut, ei satanut. Pielisellä oli utua, joka häivytti horisontissa taivaan ja järvenselän rajan melkein olemattomiin.

Kesän parhaana päivänä meloimme Pielisen Laitosaareen. Ja mikäs oli meloessa, kun järvi oli rasvatyyni. Perillä, uimisen ja syömisen jälkeen, levitimme riippumatot mäntyjen väliin ja otin neuleen esiin. Ah, onnea! Siinä oli hyvä olla, neuloa ja tuijotella järveä. Taisin nukahtaakin katsellessani selkeytyvää taivasta ja auringon pilkahtelua mäntyjen latvojen lomasta.
Kesän paras päivä ei olisi täydellinen, jos mukana ei olisi valmistunut neule. Langat olin ostanut edellisessä postauksessa kertomallani Helsingin reissulla Lankamaailmasta. Malli oli jälleen kerran Ravelryn Solid Socks-ryhmän mysteerineulonnasta. Siellä on niin kivoja sukkamalleja! Neuloin sukat kesäkuussa ja muistelen, että jotain meni pieleen tai jotain piti muuttaa kantapään tai kiilakavennusten kohdalla, mutten muista enää tarkemmin. Eikä se enää haittaakaan.

Jotenkin sukkien väri ja malli sopivat utuiseen maisemaan. Varren salmiakkikuviosta tulee mieleen kanootin melan järven pintaan jättämä kuvio. Näitä on hyvä muistella, kun laitan nämä sukat jalkaan. 
Sukkien ohje- ja lankatiedot löytyvät täältä.  


6 kommenttia:

 1. Kauniit sukat ja leppoisa tunnelma!

  VastaaPoista
 2. Sievät on sukat ja sopii täydellisesti kesän parhaaseen päivään :)

  VastaaPoista
 3. Mä niin tunnistan tuommoiset tyynet kesäpäivät, ovat myös minun suosikkeja. Sukat on kauniit myös!

  VastaaPoista
 4. Ihanasta päivästä kiva postaus. Sukatkin ovat kauniit.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa todella ihanalta päivältä! Niin ja sukat ovat kauniit myös :)

  VastaaPoista
 6. Riippumatossa on kiva huilata jalat lämpiminä.

  VastaaPoista