lauantai 24. syyskuuta 2016

Kesän loppua

Noin kuukausi sitten kävimme päiväpatikoinnilla Repoveden kansallispuistossa. Oli vielä lämmintä. Päivän päätteeksi pysähdyimme pienellä kallioisella niemellä uimaan ennen kotiin lähtöä. Silloin muistin, että repussani olikin juuri valmistunut pipo kuvaamista varten. Ihanasta päivästä nauttiessani olin unohtaa neuleen kuvaamisen.
Neulemaailmassa on jonkin aikaa neulottu innokkaasti patenttineuletta. Mie en ole koskaan tykännyt siitä, mutta Stephen Westin värikkäiden patenttineuleiden innoittamana päädyin kokeilemaan sitä. Mitään isoa en halunnut neuloa. Jos en tykkäisikään, sitä pitäisi neuloa kauan. Pipo oli riittävän pieni neule kokeiluun.
Vaikka piposta tuli hieno, en silti ryhdy patenttineulojaksi. En vieläkään tykkää tästä neulepinnasta. En, vaikka kaksi väriä antaa hienon syvyysvaikutelman ja erilaisilla kuvioilla voi leikitellä monella tapaa. Mutta patenttineuleesta tulee mieleen ruma '70-luku. Silloin ei tosin patenttia neulottu kaksivärisenä.
Pipo on varmasti lämmin, koska se on kirjoneuletta - voiko tätä sanoa kirjoneuleeksi? Pipoja kyllä pitäisi neuloa lisää, sillä entiset ovat jo ihan kulahtahtaneita. Pitää ruveta kaivelemaan Ravelryn aarreaittaa. Löytyiskö siulta jokin kiva päähineohje?
Tämän pipon ohje- ja lankatiedot olen kirjannut tänne.

5 kommenttia:

 1. Sun kuvausmaisemat on aina niin kauniit, kadehdittavia suorastaan. Jep, samaa mieltä olen tuosta patentista enkä aio edes kokeilla. Ok, ihan kauniita neuleita ovat tehneet mutta siltikään ei tämä nappaa. Mieluummin teen tavallista kirjoneuletta.
  Syysvärit alkavat pikkuhiljaa tulla tännekin, kauan on vihreys kestänytkin.
  Mukavia syyspäiviä!

  VastaaPoista
 2. Pipo on todella kaunis! Olen muutamia patenttikuvioita tehnyt, uusi tekniikka on kiva opetella, mutta tuskin tulen sitä kovin paljon käyttämään.

  VastaaPoista
 3. Kiva kuvio. Patentista tulee lähtemättömästi mieleen ylivenyneet neuleet.

  VastaaPoista
 4. Mä olen myös pysytellyt erillään tuosta neulepinnasta, mutta en sano että en koskaan kun eihän sitä tiedä jos joskus innostuu kokeilemaan. Mä neuloin kivan pipon jonka ohje oli ohuelle langalle eli siitä tuli just sopiva näille syksykeleille. Käypä kurkkaamassa blogiani :)

  VastaaPoista
 5. Piposta tuli kyllä kiva! Minäkään en ole vielä tuota kaksiväristä patenttia kokeillut, pitäisi se varmaan opetella.
  Minä neuloin itselleni toissa talvena Noro hat -mallilla tosi kivan myssyn, tässä linkki Ravelryyn: http://ravel.me/Hepsi/nh

  VastaaPoista