lauantai 11. maaliskuuta 2017

Lomatumput

Hiihtoloma lähestyi ja miun lapastilanne näytti huonolta, mikä voi vaikuttaa kummalliselta, sillä olenhan viime kuukausina neulonut melkein pelkästään lapasia. Tulevalle lomalle tarvitsin lapasia, jotka olisivat lämpimät säällä kuin säällä. Kaikki miun huovutetut lapaset olivat kuluneet puhki. Oli aika neuloa uudet. Piirongin kätköistä löytyi kassillinen hahtuvajämiä, joista raidoittamalla sain neulottua tumput.
Lomalla suuntasimme Posiolle, jossa olimme seikkailleet pari vuotta sitten kesällä. Ensimmäisenä päivänä suuntasimme suksilla Riisitunturille. Pakkasta oli aika paljon, joten huovutetut tumppuni olivatkin tarpeen. Niitä ei olla kauneudella pilattu, mutta ne pitävät kädet aina lämpiminä.
Edellisistä tumpuista tuli melkein liian pienet, mutta näistä tuli hieman liian suuret. Se ei haitannut, sillä miulla oli melkein aina aluslapaset alla. Näin kädet pysyivät lämpiminä silloinkin, jos piti ottaa paksut lapaset pois käsistä.
Lomatumppuni osoittautuivat erittäin toimiviksi. Ne olivat lomaviikon aikana välillä märät ja jopa jäätyneet ulkopinnastaan, mutta kädet pysyivät aina lämpiminä. Villa on loistava materiaali!
Alkumatka Riisitunturille hiihdeltiin pilvisessä säässä. Kun olimme syöneet eväät aurinko tuli yllättäen esille ja koko maisema muuttui huikaisevan kauniiksi. Oli aika laskea tunturin rinnettä alas parkkipaikalle.
Tumppujen tiedot olen jälleen merkinnyt Ravelryyn.


3 kommenttia:

  1. Upeat maisemat ja komeat ovat lapasetkin :)

    VastaaPoista
  2. Ihania hankikuvia ja näyttää oikein lämpimiltä uudet lomalapaset :)

    VastaaPoista
  3. Ihania lumikuvia. Meillä ei ole oikein koko talvena päässyt ihailemaan kun on vähän väliä lumi sulanut pois. Nyt ei ole enää kuin kasoissa vähän.

    VastaaPoista