sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Tunturissa

Latu tunturiin nousi ja nousi. Kiipeäminen kannatti sillä maisemat olivat upeat. Tunturissa sai myös olla rauhassa, vain harva halusi kiivetä suksilla huipulle. Huipulla odotti pieni taukotupa, jossa oli hyvä evästellä ja kuvata repussa matkannut huivi.
Olin ostanut langan puolitoista vuotta sitten Wienistä. En ole pätkävärjättyjen lankojen suuri ystävä, enkä kauheasti tykännyt tästäkään langasta. Olin neulonut punaisen huivin viime syksynä. Se ei ihan onnistunut. Nyt halusin kokeilla ohjetta uudelleen ja päätin käyttää siihen Wienin lankani. Huivi ei vieläkään onnistunut täysin. En saanut pingoitettua sitä oikean muotoiseksi. Huivin pitäisi olla paljon alareunasta pyöreämpi ja yläreunan pitäisi olla suora.
Pitkän evästelytauon jälkeen oli aika lähteä kotiin. Sukset veivätkin niin nopeasti alas tunturin rinteitä, että toisen huivin kuvauspaikka meinasi olla löytymättä. Väsymyskin alkoi painaa. Ei ollut mukavaa ottaa lapasia pois kädestä. Lopulta pakotin itseni pysähtymään ja kuvaamaan toista huivia.
Winter's whisper oli Ravelryn mysteerineulonta. Olin saanut kesällä lahjaksi ystävältäni ihanaa lankaa, jonka päätin käyttää tähän huiviin. Jälkikäteen hieman kadutti, sillä huivin malli olisi ehkä vaatinut hiukan paksumpaa lankaa. Mutta toisaalta, olin odottanut paljon, että pääsisin neulomaan tätä lankaa.
Huiviin olisi pitänyt laittaa helmiä kuvaamaan lumisadetta, mutta mie laitoin niitä vain kahdelle kerrokselle. En jaksanut laittaa niitä, eikä miulla olisi ollut riittävästi helmiäkään. Valitettavasti helmet eivät näy kuvasta.
Tämä huivi jää miulle. Suurin osa neulomistani huiveista päätyy lahjaksi. Lahjaksi saadun langan takia pidän Winter's whisperin itse.
Oranssikirjavan huivin tiedot ovat täällä.
Sinisen huivin tiedot löytyvät täältä.

4 kommenttia:

 1. Kauniita huiveja molemmat; harmi, kun itse et ole tyytyväinen.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia tunturista! Olen syntyisin lapista ja sinne mieli kaipaa hyvin usein.Nyt olen siinä tilanteessa,että olen joutunut luopumaan hiihtämisestä eli tunturiin pääsen vain kävellen kesällä.On mukava katsella ottamiasi ihastuttavia talvikuvia. - Kiitos sukkakommentistasi.

  VastaaPoista
 3. Upea rauha kuvienkin välityksellä.

  VastaaPoista
 4. Upeissa maisemissa pääsit kuvaamaan kauniit huivisi!

  VastaaPoista