sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Mysteerineulontaa?

Osallistuin jälleen kerran mysteerineulontaan, jossa oli tarkoituksena neuloa kämmekkäät. Ensimmäinen vihje oli lyhyt ja ytimekäs ja nopeaa neulottavaa. Seuraavassa vihjeessä alettiin neuloa kämmekkäisiin tulevaa kuviota, joka oli iso risteilevä palmikkokuvio kämmenselässä.
Suunnittelija ei omien sanojensa mukaan osannut tehdä kuviosta kaaviota, joten ohje oli kirjoitettu. Ihan kaikkia lyhenteiden selityksiä ei ohjeesta löytynyt, mutta ajattelin, että koska muutkin neulojat selviävät ohjeesta, niin miksikäs en miekin. Kaaviota on niin helppoa seurata ja hyvin kirjoitettua ohjekin menee, mutta mie en pystynyt seuraamaan tätä ohjetta. Tuskailin ja tuskailin.
Lopulta heitin neuleen sohvan nurkkaan ja parahdin, että neuloisinpa kukkakämmeköitä! Pysähdyin. Mikä pakko miun on neuloa sellaista, mistä en tykkää?!? Purin neuleen ja kaivelin piirongin kätköistä uudet langat, tulostin ohjeen Raverystä ja aloitin neulomaan kukkakämmeköitä. Nautin selkeästä kaaviosta, kauniista kukista ja pirteistä väreistä. Ah, onnea!
Olen yrittänyt tänä talvena neuloa jämälankojani pois. Olen myös innostunut neulomaan lapasia. Mengele-lapasissa toteuivat molemmat asiat. Lapaset meinasivat jäädä kokonaan ufoiksi, sillä olin unohtanut ne kokonaan. Kun kaivelin käsityöpussejani jokin aika sitten, löysin nämä melkein valmiina yhdestä pussista.
Kukkakämmekkäät  ja Mengele-lapaset   löytyvät Ravelrystä.

6 kommenttia:

 1. Oli hyvä valinta vaihtaakin kukkakämmekkäiksi, nuo on kauniit. Ihanat on Mengele-lapasetkin, en ole tuommoista mallia ennen nähnytkään.

  VastaaPoista
 2. Jep, ei kannata väkisin semmoista mistä ei tykkää. Mulla on vaikeuksia huivin nurjalla puolella tehtävien kiemuroiden kanssa. Noh, mikä pakko niitä on tehdä eli teen enemmään sileää ja vähemmän reikiä.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Ihanat nuo kukkakämmekkäät! Ei tosiaan kannata sellaista neuloa, mikä ei innosta. Paitsi että joskus se alkaa kesken kaiken kiinnostaakin. Niin minulle kävi Ilo-huivin kanssa. Se odottaa vielä pingotusta.

  VastaaPoista
 5. Noi kukkakämmekkäät haluan kyllä tehdä!!

  VastaaPoista