sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Merellä


Pitkäaikainen haave toteutui, kun pääsimme mukaan Arktika-risteilylle Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon Ulko-Tammioon. Tarkoituksena oli tarkkailla Jäämerelle matkaavien lintujen kevätmuuttoa, mutta lintuja ei juurikaan näkynyt. Se ei kylläkään haitannut, sillä retki oli muuten oikein onnistunut. Neuleitakin ehdin kuvata.
Tänä talvena olen neulonut erityisen paljon jämälankojani. Etsin malleja, joihin saisin upotettua mahdollisimman paljon lankoja, jotka olivat jääneet jäljelle muista neuleista. Sen vuoksi aloitin kolmannen Alina-huivini. (Ensimmäinen ja toinen ) Alina on siitä hyvä malli, että sen voi neuloa langasta kuin langasta.
  Ohjeessa on myös vaihtoehdot kolmeen erimuotiseen huiviin. Mie olen aina tehnyt leveän kolmion, koska miusta se istuu parhaiten harteilla. Aikaisemmat Alinani ovat menneet lahjoiksi, niin menee luultavasti tämäkin.
Talvella huomasin Ravelryssa ihanan huivimallin, joka oli lyhyen aikaa ilmainenkin. Tallensin ohjeen Ravelryn kirjastooni ja odotin sopivaa hetkeä huivin aloittamiseen. Huhtikuussa en malttanut enää odotella sopivaa hetkeä, vaan aloitin neulomaan Pyöröpuikosta ostamastani ihanasta langasta. 
Huivissa on kolme eri osan, joissa on oikeaa ja nurjaa hieman eri tavoilla neulottuna.  Kun neuloin huvia, tajusin, että tällainen malli olisi kauniimpi paksummasta langasta. Ohje olikin kirjoitettu sekä ohuelle että paksulle langalle. Niinpä käväisin uudelleen Pyöröpuikossa, ostin Rowanin Felted Tweediä ja neuloin toisenkin huivin.
Harmaassa huivissa pintaneulekuviot pääsevät paremmin esille. Jotenkin yksinkertainen malli soveltuu paremmin tämmöiseen paksumpaan lankaan. Tähän huiviin on ihanaa kääriytyä kylmemmillä keleillä.
Itäisen Suomenlahden ulkosaaristossa oli kuitenkin lämmintä. Kielot olivat puhkeamaisillaan kukkaan ja joutsenet hautoivat pesillään. Kevät on ihanaa aikaa.
Meet in the Middle-huivien tiedot löytyvät täältä.
Alinan tiedot löytyvät täältä.

3 kommenttia:

 1. Onpahan kauniita huiveja. Kaunis kuvausympäristö ja nuo sileät, vedenhiomat kivet. Ah!

  VastaaPoista
 2. Kauniit huivit, kuvan kauniissa ympäristössä.
  Kiitos vinkistä, tallensin ohjeen koneelle.

  VastaaPoista
 3. Ihania huiveja kaikki ja mieltä rauhoittavassa maisemassa :)

  VastaaPoista