sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Pipoilua

Kylmien säiden alettua huomasin, että piponi olivat enemmän tai vähemmän kulahtaneita. Samoihin aikoihin posti toi Puikkomaisterin pipokirjan, jossa oli toinen toistaan ihanampia myssymalleja. Myös Raverystä alkoi putkahdella inspiroivia malleja. Oli saatava pipoja puikoille!
Bousta Beanie on tämän vuoden Shetlandin Wool Week -tapahtuman virallinen pipomalli. Joka vuosi tapahtumaan pyydetään neulesuunnittelijalta pipomalli, jossa käytetään shetlantilaisten lampaitten villasta kehrättyä lankaa. Ohje on ilmainen ja sen saa ladattua ainakin Ravelrystä. Mie en käyttänyt shetlantilaista villaa, vaan piirongin laatikoista löytynyttä ja kauan marinoitunutta alpakkaa. Pipo oli joutuisa neuloa. Ohjeen mukaan mallikertoja olisi pitänyt vielä neuloa yksi lisää, mutta miusta se olisi ollut liikaa. Tykkään lopputuloksesta kovasti. Pipo ei kutita ja on todella lämmin.

Edellisessä postauksessa esittelemäni Pikku unikko -sukista jäi aika lailla lankaa. Kun näin Puikkomaisterin kirjassa Samuele-pipon, tiesin mihin käytän jämälangat. En vain muistanut, että en erityisemmin tykkää neuloa kaksiväristä patenttineuletta.
Ohjeen mukaan tässä pipossa ei ole nurjaa puolta, vaan sitä voi käyttää kummin perin vain. Mie tein sen verran virheitä punaisella langalla, että vihreä puoli on pidettävä päällä. Sen lisäksi ompelin pipoon tupsun, joten en tule kääntämään pipoa toisin päin.
 Puikkomaisterin kirjassa ihastuin erityisesti Veera-pipoon. Se oli saatava heti puikoille! Piposta neulottiin ensin raidat harmaalla  ja vaaleanpunaisella. Sitten muistaakseni turkoosit ja harmaat raidat. Näiden kahden osion väliin neulottiin pystyraitoina keltaista ja vihreää. Päälaelle tuli pyöröneuleena erivärisiä raitoja.

Tätä pipoa oli todella hauskaa neuloa. Koko ajan tapahtui jotain uutta niin paljon, että miulta taisi jäädä osa lyhennetyistä kerroksista tekemättä. Se ei haittaa, pipo istuu päässä hyvin. Tästä tulee miun suosikki koiralenkelle. Pipo on lämmin, muttei liian hiostava. 
Kuvissa katson alaspäin, koska leikin neuleassistentin kanssa. Se ei vain mahtunut kuviin, vaikka hyppi ja loikki ympärilläni kuvaamisen ajan.
Pipojen tupsut tilasin Paaposta. (Veerassa ei ole tupsua.) Ihmettelin aikani, mistä saisin tupsuja. En löytänyt niitä lankakaupoista. Täällä melko lähellä on turkisliike, jossa tupsuja olisi, mutta sinne miun on hankalaa päästä. En ymmärrä, miksi kesti niin kauan tajuta, että netistä löytyy kaikkea?!? Paapo toimitti tupsut todella nopeasti, sain ne muutamassa päivässä.
7 kommenttia:

 1. Kiva piposetti. Mua harmittaa ku oon niin lämmin että pipoa voin käyttää vain pakkasella. Yks ohut alpakkapipo on mitä voin nyt käyttää viileämmällä säällä, ja tuulessa.
  Turkistupsut on hurjan kalliita, nuo Paapon tupsut näyttävät oikein hyviltä, tarvittaessa taidan sieltä tilata, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 2. Nyt on valinnanvaraa, kun lähtee liikkeelle. Hienot.

  VastaaPoista
 3. Hyvää, onnellista ja antoisaa uutta vuotta Sinulle.

  VastaaPoista