lauantai 17. maaliskuuta 2018

Lapaset naapurissa


Pitkästä aikaa Pietarissa! Aurinko paistoi täydeltä terältä, kun lähestyimme Nevan rantoja tarkoituksenamme kävellä ja ihailla ja nauttia. Kävelystä ei tullut mitään. Parinkymmenen asteen pakkanen ja pohjoinen viima häätivät meidät museoiden uumeniin. Sitä ennen Admiraliteetin rakennusten suojista löytyi paikka, johon viima ei käynyt.
Olen hurahtanut lapasten neulomiseen. Kaikki muut neuleet ovat saaneet jäädä odottelemaan. Lapasideoita pyörii päässä. Olen ostellut lapaslankoja. Puikoilta putoilee pelkästään lapasia. Ihanaa!!
Nagu-lapaset olivat ensimmäiset, jotka neuloin. Malli on peräisin Nauvosta. Tykkäsin kovasti kuviosta, jota oli pakko neuloa "vielä yksi kerros". Perinnemallit ovat kauniita ja harmonisia. Malli on myös siitä hyvä, että sitä voi soveltaa erivahvuisiin lankoihin.

 Lapasvimman aikana olen huomannut, että miulla on tarkka mielipide siitä, millaiset hyvien, lämpimien palasten pitää olla. Niissä on oltava kirjoneuletta. Olen neulonut yhdet yksiväriset lapaset tänä talvena, jotta saisin käytettyä jämälangat. Olen jo useamman kerran ajatellut neulovani nämä lapaset, mutta toistaiseksi se on tyssännyt siihen, että niissä ei ole kirjoneuletta. Eihän niistä tule lämpimät! Neuleen pitää myös olla tiukkaa, jotta lapaset pitävät tuulta. Nagu-lapasista tuli juuri oikeanlaiset. Vaikka kuvauspaikalla ei tuullut, oli siellä kylmä. Nagu-lapaset tuntuivat täydellisiltä juuri tähän säähän.

Petrogradskajan puolelta löytyi pikkuinen, suloinen lankakauppa, josta mukaan tarttui tietenkin lapaslankaa, ihanaa italialaista Lamanaa. Reissu oli sen verran lyhyt, etten käynyt muissa lankakaupoissa. Olisi ollut mukavaa ostaa myös venäläistä lankaa.


4 kommenttia:

 1. Kiva lapasmalli... onkin kiva nyt seurata
  minkälaisia lapasia puikoltasi tipahtelee. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos inspiraatiosta! Taisin saada lapasneulonta -innostuksen tekstisi luettuani. Neulomasi nauvolaiset ovat tosi kauniit! Ajattelen samoin kuin sinä: Lapasten pitää olla lämpimät ja tikutellut napakalla käsialalla, jotta pitävät puhurin loitolla. Minäkin olen pitkään haaveillut sievistä Syyskukkia -lapasista. Ne ovat kuitenkin vielä jääneet tekemättä. Mahtuisikohan niiden alle toiset, jotta kädet eivät jäätyisi?
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo, totta tosiaan! Miksi mie en itse tuora tajunnut, vaikka aika usein pidänkin kaksia lapasia?!? Kiitos.

   Poista
 3. Nagu-lapaset lähti listalle, kiitos vinkistä. Lapasvimmaa täälläkin havaittavissa:) Kirjoneulelapaset pitää kylmän loitolla, niitä on vieläpä kiva neuloakin. Samaa mieltä kanssasi työn napakkuudesta. Sukissa olen huomannut että löysään neulotut sukat kuluu nopeammin kuin napakammin neulotut.

  VastaaPoista