lauantai 3. maaliskuuta 2018

Lomalta lomalle

Hiihtoloma alkoi ja pääsin kuvaamaan joululomalla aloitettuja neuleita. Ihana aurinkoinen sää houkutteli meidät Valkmusan kansallispuistion soille. Taukotupa tarjosi oivan taustan neulotuille sukille.
 Päivi Hoon  blogissa alkoi joulukuun alussa adventtikalenterineulonta, johon oli ihan pakko osallistua. Päivin mallit ovat todella koukuttavia ja kauniita. Tykkään, kun neuleessa on haastetta. Jos ohjeessa sanotaan, että malli on helppo, minnuu ei yleensä kiinnosta. Näissä sukissa haastetta riitti ja lopputulos on kaunis.
Harmittaa, kun en ehtinyt neuloa sukkia vihjeiden ilmestymisen tahtiin. Aloitin neulomaan sukkia liian paksulla langalla, joten sukista alkoi tulla liian suuret. Sitten sain joululahjaksi Väinämöistä.  Ihkulangasta oli hyvä aloittaa kauniin mallin neulominen. Kyllä kannatti! Väinämöistä oli loistavaa neuloa ja sukista tuli todella kauniit. Nämä eivät päädy lahjalaatikkoon, vaan omiin jalkoihini.
Sukkien tiedot löytyvät täältä.
Syy, miksen ehtinyt neuloa adventtikalenterusukkia oli Sukka-Finlandia. Yritin vielä silloin pysyä kisan matkassa, mutta putosin kelkasta Kanadan matkan takia. Miulla on vielä puolet malleista neulomatta, vaikka kisa juuri päättyi. Kuvastimet sentään sain valmiiksi ajoissa. Tykkäsin kovasti, vaikka näissäkin oli sähläämistä langan vahvuuden kanssa. Miun pitää muistaa, että jos sukan varressa on yli 60 silmukkaa, miun pitää neuloa langasta, jonka vahvuus on 420 m / 100 g. Muuten sukista tulee sopivat jollekin isojalkaisemmalle.
Nyt pitääkin muistaa tulostaa kisan loput ohjeet ennen kuin kisa-alue menee kiinni.
 Suolla kulki hyvä polku. Emme tarvinneetkaan lumikenkiä, mikä oli hyvä asia, sillä luulen, että neuleassistentti olisi riehaantunut kummallisista kengistä ja sauvoista. Niihin olisi ollut hyvä tarrata kiinni.
  

5 kommenttia:

 1. Kauniit juhannusvillasukat! Koivunlehtiä..

  VastaaPoista
 2. Mä vaan en saa aikaiseksi aloittaa mitään haasteellisia sukkia vaikka mieli tekisi. Laiskuusko se on.
  Kauniit on molemmat sukat, ja Väinämöissukat olisin itsekin pitänyt itsellä. Täytyy sitä neulojallakin olla luksusta.
  Ihana tuo suopolku, sehän on melkein kuin meren jäällä olis.

  VastaaPoista
 3. Kauniita sukkia ja niin ihanat maisemat! Ja aurinkokin paistaa. Mukavissa merkeissä retkenne sujui.

  VastaaPoista
 4. Nuo vihreät sukat on ihan mahdottoman kauniit! Taitava pitää olla, että saa tuollaiset aikaan.

  VastaaPoista