lauantai 21. heinäkuuta 2018

Rannalla


Oli ihanaa levittää riippumatto varjoon mäntyjen väliin, kaivella neule käsityöpussista esiin, tuijottaa tyynelle järvelle ja neuloa. Mikä ihana lomapäivä Saimaan rannalla!
Ystäväni pyysi neulomaan morsiammelle huivin. Malliksi valitsin viime kesänä neulomani Combinatorics Shawlin, koska siinä oli kauniita, erivärisiä pitsiraitoja. En yleensä neulo mitään mallia toistamiseen , mutta tämä sopi ystävältäni saamiin lankoihin (Dropsin Baby Alpapacaa) hyvin. Sen lisäksi tämmöinen huivi neuloutuu nopeasti, koska aina oli saatava yksi raita valmiiksi ja sitten katsottava, millainen seuraavasta raidasta tulee.
Valitettavasti huivin värit ovat kuvissa haalistuneet. Morsian ei halunnut vitivalkoista huivia, joten siinä on valkoisen lisäksi harmaata ja beigeä. Huivin tiedot löytyvät täältä.
Häähuivista jäi lankaa aika paljon, joten päätin neuloa jämälangoista toisen huivin Villapesuohjelman kevään huivi-KAL:in innoittamana. Sehän oli pitkä huivi, mutta tähän tuli kolmioon erilaisia pintoja, raitojen väliin tuli yksinkertainen pitsi. Neuloin aina kerällisen yhteen raitaan.
Tässä kuvassa näkyvät värit paremmin. Pitsihuivissa on vihreätä lukuunottamatta kaikkia samoja värejä. Tykkään tästä huivista enemmän kuin ensimmäisestä. Morsiammella on varaa valita mieleisensä. Huivin tiedot on kirjattu Ravelryyn.
Aivan loman alussa aloitin neulomaan huivia. Halusin neuleen, jota olisi helppoa neuloa reissussa, eikä tarvitsisi kaivella ohjetta esille hankalissa paikoissa. Halusin myös käyttää piirongin laatikoissa marinoituja lankoja. Sieltä löytyikin Schoppel-Wollen Laceball, jossa oli pitkät väriliu'ut. Aloitin neulomaan ilman mitään sen kummempaa mallia. Kun lanka itsessään antaa kuvion, tässä tapauksessa raidat, ei miusta siihen juuri muuta tarvitse lisätä.
Neuloin huivia jonkin matkaa, mutten tykännytkään. Mietin, miten muuttaisin neuletta, pohdin erilaisia vaihtoehtoja. Sopisiko enemmän pitsinen malli lankaan kuitenkin paremmin? Tulin siihen tulokseen, että vika oli kovissa väreissä. Sitten muistin, että viime aikoina Ravelryssä ja podcasteissa on ollut esillä "marled knitting", jossa neulotaan yhtä aikaa kahta eriväristä lankaa. Miulla oli  valkoista Austermannin Merino Lacea useampi kerä. Kokeilin ja ihastuin. Sain merinot ja Schoppel-wollit kaikki upotettua huiviin ja siitä tuli kaunis. Valitettavasti hellepäivän aurinko haalistaa kaikki värit, eikä valkoinen juurikaan kuvista näy.

Tähänkään huiviin ei siis ole mitään ohjetta. Posottelin ainaoikeaa 28 kerrosta ja sitten tein yksinkertaisen pitsiraidan. Valkoinen lanka loppui juuri ennen reunan tummansinistä raitaa. Väri tuli siihen sattumalta, mutta näyttää suunnitellulta. Tykkään! Huivin tiedot on kirjattu tänne.




8 kommenttia:

  1. Todella kauniita huiveja!
    Piäisi varmaan itsekin etsiä ulkoa sopiva paikka lankojen kanssa treffailuun. Sisällä ei pysty.

    VastaaPoista
  2. Tikuttelemasi huivit ovat valtavan kauniita! <3 Hyvä idea yhdistää yksivärinen, valkoinen lanka kirjavan kanssa!
    Ihana myös tuo ensimmäinen kuva, jossa neulot riippumatossa, varjossa, veden äärellä, hellehattu päässäsi. Millainen riippumatto Sinulla on? Oletko ollut siihen tyytyväinen?
    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miulla on Partioaitasta ostettu kevyt, helppo ripustaa, nopea pakata, nailonista (?) tehty Ticket to the Moon riippumatto.

      Poista
    2. Olen katsellut noita juurikin mm. Partioaitassa, ja ajatellut, että olisipa tuollainen riippumatto retkillä kätevä ja kevyt kantaa. Pitääkin perehtyä paremmin.. Noihin taitaa olla saatavana myös hyttysverkkoja ja katos. Onko Sinun riippumattosi yhden vai kahden hengen matto?
      Sari

      Poista
    3. Yhden hengen. Miulla on hyttysverkko, mutten oo koskasn kokeillut sitä.

      Poista
  3. Olen sanaton.
    Ihanaa olet saanut aikaan. Toivottavasti minun osuuteni ilahduttaa sinua yhtä paljon, kuin nämä pelkät kuvat jo minua.

    VastaaPoista
  4. Hyvin kaunis huivi. Värit aivan ihanat. Kyllä tuossa riippukeinussa olisi kiva pötkötellä!

    VastaaPoista