sunnuntai 26. elokuuta 2018

Kesäisiä käsityöreissuja


Heti alkukesästä vierailin Pietarissa. Siellä muun upean katsottavan ja koettavan lisäksi kävin kahdessa käsityökaupassa. Niistä ensimmäinen on aivan keskustassa Gostinnyi Dvor- tavaratalon lähettyvillä Sadovajalla. Sinne on mukavaa kävellä Gostinnyi Dvorin holvikäytävää pitkin. Kun se loppuu, käsityökauppa on kadun toisella puolen. Kaupassa on kaikkea käsitöihin liittyvää, etenkin kirjontatarvikkeita on runsaasti. Kaupassa oli jonkin verran venäläistä villalankaa ja runsaasti tuontilankaa. Työntekijät ovat todella ystävällisiä.

Toinen kauppa löytyi vahingossa. Olimme nousemassa liukuportaita ylös Obvodniyi Kanal-metroasemalle, kun huomasin mainoksia, joissa kerrottiin, että yläkerran ostoskeskuksessa on käsityökauppa. Se olikin ihana paikka! Myös täällä oli paljon kirjontatarvikkeita, mutta myös kankaita, ompelukoneita, neulelankaa ja askartelutarvikkeita. Hintoja ei oltu merkitty tuotteisiin, vaan ne piti käydä lukemassa viivakoodilukijalta.

Parikkalan taitokeskuksessa oli kesän ajan ullakolla näyttely, jossa oli esillä Sanna Vatasen kirjojen käsitöitä. Näyttely oli pieni, mutta mielenkiintoinen. Olen kyllä aiemminkin ihaillut Sanna Vatasen malleja, mutta ne eivät ole mitenkään innostaneet niitä tekemään. Näyttely oli kuitenkin niin mielenkiintoinen, että nyt saattaisin jopa jotain tehdäkin.

Luumäellä avattiin kesän alussa presidentti Svinhufvudin kotimuseo, Kotkaniemi. Vierailin siellä eräänä lauantaina Lappeenrannan neulojien kanssa. Muun mielenkiintoisen lisäksi museossa on esillä paljon Ellen Svinhufvudin käsitöitä. Ellen oli taitava käsitöiden tekijä, joka kokeili ja teki monenlaisia, vaativia käsitöitä. Tänä kesänä museon pihamaan aitassa oli pieni käsityöpuoti, jossa myytiin virolaista ja latvialaista lankaa ja niistä neulottuja huiveja jne.



Jyväskylän neulefestareista ovat jo "kaikki" kertoneetkin blogeissa ja podcasteissa. Miekin olin siellä, en koko aikaa, vaan torstaista perjantaihin. Oli mukavaa neuloa toisten neulojien kanssa, ihailla lankoja ja värien loistoa ja ostaa ihania lankoja. Tarkoituksenani oli osallistua ilmaistapahtumiin. Mutta koska oli niin mukavaa vain neuloa ja jutella muiden kanssa Toivolan pihalla, en sitten osallistunutkaan muuhun kuin torstai-illan neuletapahtumaan Suomen käsityömuseossa. Siellä oli mielenkiintoinen itetaiteilijoiden näyttely.



Kävin ompeluseurani kanssa Puumalassa kesäretkellä. Pääsimme mm käymään Rukki ja rautapadan Sanskin luona. Saimme tutustua angoravuohiin ja kauniisiin kasvivärjättyihin lankoihin.




2 kommenttia:

  1. Monipuolista kesämatkailua sulla on ollutkin. Kivoja paikkoja. Angoravuohta en oo nähnytkään, muita villantuottajia kyllä jos jonkinlaista laamaa ja lammasta.

    VastaaPoista