lauantai 11. elokuuta 2018

Saaressa

Oli ihanaa päästä melomaan pitkästä aikaa. Emme kylläkään menneet kauas, mutta ei aina tarvitsekaan mennä merta edemmäs kalaan. Lähellä kotia on pieni saari, jossa on kalastusosuuskunnan ylläpitämä melojien ja retkeilijöiden rantautumispaikka. Se on ihana paikka viettää kesäsunnuntaita uiden ja saunoen.
Neulefestareilta löysin Kässäkerho Pom Pomin kojulta kivanoloisen paitamekon kaavat. Kaavat ovat englantilaisen Merchant and Millsin kokoelmasta.  Myyjät vakuuttelivat kaavoissa on hyvät kuvalliset ohjeet, joilla ompelusta selviää. Uskaltauduin ostamaan kaavat. Seuraavalta kaupunkireissulta hankin palan edullista kangasta. Kangas oli muuten hyvää, mutta siitä oli todella vaikeaa nähdä langan suunta.
Kankaan leikkaaminen osoittautuikin hankalaksi. En ollut ollenkaan varma, että sain kaavat kankaaseen oikein. Muutin vielä miehustaa niin, että kankaan raidat ovat miehustassa vinottain 90 asteen kulmassa. Siinä sain miettiä pitkään ja hartaasti, että sain leikattua miehusta palat oikein.
(Olisi ehkä kannattanut ottaa kuvat ennen uimista eikä vasta sen jälkeen...) Ohjeet olivat kuin olivatkin hyvät ja helposti ymmärrettävät. Niissä oli myös selitetty ompelemiseen liittyvät käsitteet, joten ei haitannut, kun eteen tuli jokin outo ompeluun liittyvä termi. Tästä huolimatta onnistuin ompelemaan olkapäiden saumat väärin. Huomasin virheen vasta siinä vaiheessa, kun virheen korjaaminen olisi vaatinut paljon purkamista. Niinpä päätin vain hurauttaa olkasaumat uudelleen. oikealle puolelle ei näy mitään, mutta nurjapuoli ei ole niin siisti ja hieno kuin pitäisi.
Purkamaan toki jouduin muutaman kerran. Heti alkuun onnistuin ompelemaan miehustan palat yhteen nin, että toinen kangas oli oikein päin ja toinen nurin. Olisi kannattanut ostaa kangasta, josta näkyisi selkeästi, kumpi puoli on nurja.
Olen joka tapauksessa todella tyytyväinen lopputulokseen. Sain kivan kotimekon, jonka olen vielä itse ommellut! Kaavat ovat nyt lainassa, mutta voisin jopa joskus ommella mekon uudelleen pellavasta.

2 kommenttia:

  1. Ihastuttava paikka ja paitamekko! Myös sukat ovat hyvin kauniit.

    VastaaPoista
  2. Toi mekko on ihana ja sopii sulle tosi kauniisti!

    VastaaPoista