sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Lisää lapasia

Hämäränä marraskuun sunnuntaina suuntasimme Salpapolulle, jonka varrella voi tutustua Toisen maailmasodan aikana rakennettuihin linnoitteisiin. Päämäärämme oli Härkämäki, jossa on 3 erilaista luolaa ja retkeilijöille rakennettu nuotiopaikka. Repussa oli jälleen kuvattavia neuleita, joita olikin kerääntynyt iso pino.
En ole voinut kuvata neuleita vähään aikaan, eikä marraskuinen, hämärä kuusikko tietenkään ollut paras mahdollinen paikka. Lapaskuvat kuitenkin onnistuivat hyvin. Myöhemmin esittelen sukkia, joiden kuvat eivät valitettavasti ole kovinkaan hyviä.
Kesällä neulomistani kämmekkäistä jäi lankaa sen verran, että päätin neuloa lisää lapasia. Mallit löysin virolaisesta Eesti kindakirjad kirjasta. Kirjassa mallit on jaettu kuviotyyppien mukaan. Kuvia lapasista ei kirjassa ole, vaan siinä esitellään pelkästään kaavioita. En muista, milloin olen kirjan hankkinut, mutta se on oiva lähdekirja, joka ansaitsisi enemmän käyttöä.
Valitsin kirjasta 2 mallia, jotka olisivat voineet olla myös Suomesta. Ylläolevien lapasten malli löytyy kirjan geometristen kuvioiden luvusta. Tykkään mallista. Harmaan langan väriliu'ut olivat niin pitkiä, että lapaset ovat eriväriset, mutta se ei haittaa.
Toisten lapasten malli löytyy kirjan luvusta, jonka nimi luultavasti on Malleja maasta tai maalta. Google-kääntäjä ei ollut kovin tarkka tässä kohtaa. Mallissa kirjoneuletta on kämmenessä leveän raidan verran. Muu osa kämmentä on yksinkertaista oikein-nurin neulosta. Poikkeuksellisesti näistä lapasista oli kirjassa  kuva. En olisi pelkän kaavion perusteella hoksannutkaan neuloa tätä mallia. Kuvasta näin, että malli onkin kaunis.
Näihin lapasiin piti peukalo neuloa harmaalla, sillä turkoosi lanka alkoi olla jo lopuillaan. Oikeastaan harmaa peukalo antaa hyvän kontrastin turkoosiin kämmeneen.
Lapasten tiedot löytyvät täältä.
 Lapasten neulominen ei ole loppunut tähän, niitä on niin  mukavaa neuloa!!! Puikoilla on tällä hetkellä kahdet ja jonossa kolmet kintaat. Onneksi joulu on tulossa, ja voin antaa lapasia lahjaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti