sunnuntai 25. elokuuta 2019

Villatakki

Sain äidiltä muutama vuosi sitten kassillisen punaista ja sinistä norjalaista lankaa. Molempia värejä oli riittävästi paitaan. Valitettavasti heitin vyötteet pois, kun luulin että olen Ravelryyn kirjannut lankamerkin. Siellä kuitenkin lukee vain, että lanka on yläkerran paksua norjalaista lankaa, mikä tarkoittaa, että en ole viitsinyt kiivetä muutamaa rappusta yläkertaan katsomaan vyötteestä langan  merkkiä.
Sinisestä langasta olin neulonut Miehelle paidan , mutta punainen oli jäänyt odottamaan hyvää ohjetta. Olen varmaan aikaisemmin sanonutkin, että värillä ei ole väliä kunhan se on punainen, mutta juuri tämä punaisen sävy ei minnuu kauheesti miellytä. Niinpä lanka sai odottaa ja odottaa.

Yksi tämän kesän tavoitteistani oli selkeyttää lankavarastoani. Vein osan jämistä ja ne langat, joista en tulisi koskaan neulomaan, Konttiin. Päätin, että nyt norjalaisen langan on päästävä puikoille. Knittyssä oli viime syksynä ollut mukava villatakin malli, joten ryhdyin toimeen. Neuloin ensin hihat muutamassa päivässä. Hihoja on joskus tympeää neuloa, joten päätin tehdä ne ensin. Vartalo neulottiin alhaalta ylös, hihat neulottiin raglankavennuksilla vartalo-osaan.
Takkiin tuli leveä, lyhennetyillä kerroksilla neulottu kaulus ja nappilista. Jotenkin sössin ja neuloin kauluksen ihan väärään paikkaan, joten purkamiselta ei tässäkään neuleessa vältytty.
Podcastissa taisin sanoa, että odottelen kylmempiä kelejä, jotta pääsen pitämään takkia. Niin ei tulekaan käymään, sillä annoin takin lahjaksi.
Villatakki oin kuvattu retkeilijöille tarkoitetussa saaressa, jossa kävimme uimassa ja saunomassa. Valitettavasti kuvien valoitus ei ole ihan onnistunut ja takin kuviointi ei näy.
Täältä löytyvät villatakin tiedot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti