lauantai 18. tammikuuta 2020

Adventtikalentereita

Reppu täynnä neuleita suuntasin Repoveden kansallispuistoon heti vuoden alussa. Oli pikkupakkasta ja aurinko paistoi. Oli mitä parhain retkipäivä!
Repussa olevat neuleet liittyvät melkein kaikki joulukalentereihin, joita en voi vastustaa. Olen jo monena vuotena retkahtanut neulomaan liian montaa kalenterineuletta. Niin kävi tänäkin vuonna. Osa neuleista on vieläkin kesken.

Järbo garnilla oli toistamiseen mysteerilapasneulonta, joka alkoi Lucian päivänä. Olin osallistunut heidän mysteerineulontaan myös viime vuonna ja tykkäsin siitä silloinkin. Tänä vuonna lapaset kuitenkin meinasivat jäädä neulomatta. En osannut neuloa kämmenen pintakuviota mieleisekseni . Neuloin ja purin, neuloin ja purin. Lopulta päätin hylätä koko tekeleen. Silloin näin muistaakseni Facebookissa, että jollain muullakin oli ollut samantyylisiä ongelmia. Hän oli ratkaissut sen niin, että olikin neulonut yksinkertaista kirjoneuletta kämmeniin. Innostuin ja päätin tehdä samoin. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen.
Oulun Taito-keskuksella oli hauska joulukalenteri. Luukuista paljastui joka päivä jotain käsitöihin tai  heidän tuotteisiinsa liittyvää. Muutaman päivän välein ilmestyi vihje kauniista lapasista. Mie olin päättänyt neuloa ne teeteen Pallaksesta, jota miulla oli vain 3 väriä. Ohjeen mukaan värejä olisi pitänyt olla enemmän. Miun lapaset ovat onnistuneet, mutta kyllä niistä olisi tullut kauniimmat, jos olisin neulonut niihin ohjeen mukaiset värit.
I Make Mittens - ryhmässä Ravelryssä oli jälleen joulumysteeri. Näitä lapasia oli hauskaa neuloa, sillä jokainen vihje oli erilainen. Lapasethan eivät ole identtiset. Lisää tällaista!
Joulua ennen kävin Kotkassa Lankakaapissa. Siellä oli juuri värjätty jouluisia lankoja. Ihastuin kovin settiin, jossa oli 100 g kirjavaa pohjaväriä ja 20 g punaista kontrastiväriä. Jouluaattona loin silmukat jouluisiin sukkiin. Mitään ohjetta miulla ei ollut. Ajattelin, ettei näihin kauniin langan lisäksi tarvita mitään muuta.

Yllä olevat kirjavat sukat neuloin teeteen Rainbow sock-langasta Miehelle unisukiksi. Alemmat sukat ovat Taito-lehden joulunumerosta Aattoaamun sukat, jotka menivät myös lahjaksi.


Joululahjoiksi on mukavaa neuloa kirjavia sukkia. Niihin soveltuvat useimmat joulukalenteriohjeet. Täksi jouluksi neuloin kahdet tällaiset sukat. Ylemmät ovat neulepodcastaajien joulukalenterista. Siinä vaihtelivat kirjo- ja pintaneuleraidat. Mie muutin pintaneuleetkin mahdollisuuksien mukaan kirjoneuleeksi. Alemmat ovat Niina Laitisen jokavuotiset kalenterisukat. Tosin en neulonut niihin kaikkia vihjeitä, koska lankani oli ohjeen lankaa ohuempaa. Kun varsi alkoi nilkan kohdalla olla sopivan kokoinen, neuloin kantapään ja jatkoin jalkaterään. Näin sain sukat valmiiksi jo kuun puolessa välissä.

2 kommenttia:

  1. Vodcastissahan jo nämä nähtiin mutta on kiva katsoa niitä rauhassa tälleen stil-kuvassa;) Ahkera olit joulun alla, ja jälkeenkinn.

    VastaaPoista