lauantai 4. tammikuuta 2020

Mäellä

Joulukuun alun lauantai valkeni harmaana ja ankeana - tai ainakin siltä se näytti ikkunasta. Ulkona vaikutti ihan mukavalta retkeilykeliltä. Niinpä päätimme lähteä Kodalle, joka sijaitsee korkean mäen päällä. Siellä olisimme turvassa sateelta, jota luvattiin. Onneksemme sade alkoi vasta, kun lähdimme pois. Kodassa oli hyvä istua nuotion äärellä ja syödä eväitä.

Viime keväänä huomasin Raveryssä uuden, kauniin huivimallin. Ihastuin siihen oitis. Harmillista, kun suuresta lankavarastosta huolimatta miulla ei ollut juuri tähän huiviin sopivaa lankaa, enkä pystynyt heti aloittamaan sen neulomista. Onneksi sopiva lanka löytyi kesän neulefestareilta Jyväskylästä. Heti torin avauduttua satuin Auringonkehrän myyntipöydälle ja sieltä silmiini sattui sopivan näköinen lanka. Kuvassa langan väri näyttää harmaammalta kuin se oikeasti on. Vihreä on paremminkin raikas.
Huivi oli helppo neuloa, koska siinähän tehdään koko ajan samaa reunukseen asti. Tykkään lopputuloksesta ihan yhtä paljon kuin viime keväänä Ravelryssä näkemästäni huivista.
Halo-huivin tiedot löytyvät Ravelrystä.
Starflake oli Viime syksynä Stephen Westin mysteerihuivi. En ole neulonut hänen mysteereitään moneen vuoteen, mutta nyt päätin osallistua. Hyvä, että osallistuin! Tykkään lopputuloksesta valtavasti. Huivi on nerokkaasti suunniteltu, kaunis, suuri ja juuri sellaine, johon on ihanaa kääriytyä viileänä iltana. Miulla ei enää ole huivia, sillä se matkusti ystäväni luokse.
Kesällä Jyväskylän neulefestareilla osallistuin Olga Buraya-Kefelianin kurssille, jossa aloitettiin neuloa yllä olevan kuvan kauluria. Se jäi miulta kesällä kesken, mutta sain sen neulottua syksyllä. Harmi vain, että pitkä paussi oli saanut miut unohtamaan, että olin vaihtanut työhön puikot. Neuloin kaulurin väärän kokoisilla puikoilla. Siitä oli seurauksena se, että en voinutkaan ommella kauluria ohjeiden mukaan, koska se ei olisi mahtunut päälleni. Jouduin tyytymään perinteisempään ja tylsempään saumaan. Siitä huolimatta kaulurista tuli hieno. En yleensä neulo mitään mallia useampaan kertaan, mutta tämän voisin neuloa uudelleen. Niin mukava neulottava se oli!
Tiedot löytyvät taaskin Ravelrystä.
Neuloin harmaat Skog Mittens -kämmekkäät syyslomalla karheasta, venäläisestä villalangasta. Vaaleanpunaiset neuloin myöhemmin, koska halusin saada Skogit jostain pehmeästä langasta. Harmaat päätyivät arvontavoitoksi podcastissani, myös vaaleanpunaiset menevät lahjaksi joskus tulevaisuudessa.
Neuloin joululahjaksi pienelle tytölle villatakin. Halusin neuloa jotain yksinkertaista, mutta myös jotain sellaista, jossa olisi jokin kaunis yksityiskohta. Nämä toiveet löysin Norwegian Fir -villatakista. Lanka oli samaa kuin yllä olevissa vaaleanpunaisissa kämmekkäissä.

2 kommenttia: